Η DB ζητά την κατάργηση μασκών στα τρένα μεγάλων αποστάσεων

Η Deutsche Bahn ζητά να σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα υπεραστικά τρένα. Όσον αφορά τα αεροπλάνα χωρίς μάσκα και τα τοπικά τρένα, ανέφερε ότι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών κανονισμών καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστεί.

Η Deutsche Bahn τάσσεται υπέρ του γρήγορου τερματισμού της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα υπεραστικά τρένα. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι υπέρ του τερματισμού του μέτρου “τις επόμενες εβδομάδες”.

Όπως και στα αεροπορικά ταξίδια, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα πρέπει επίσης να είναι εθελοντικά (η χρήση μάσκας). Η επικοινωνία με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους γινόταν όλο και πιο δύσκολη.

Η Pro Bahn και η EVG απαιτούν επίσης τον τερματισμό των μασκών

Η ένωση επιβατών Pro Bahn εξέφρασε παρόμοιες απόψεις. Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG επέκρινε επίσης τις τρέχουσες διαφορετικές ρυθμίσεις στα ομόσπονδα κρατίδια και προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρένα δεν πρέπει να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και να πληρώσουν το προβλέψιμο χάος των ρυθμίσεων.

Η Βαυαρία, η Σαξονία-Άνχαλτ και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν είχαν ήδη καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς τους.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θέλει να καταργήσει την υποχρέωση να φοράει κανείς μάσκα στις 31 Ιανουαρίου. Το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, η Θουριγγία, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, η Σαξονία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη θα ακολουθήσουν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Lauterbach δεν θέλει να δώσει ημερομηνία

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις υπεραστικές μεταφορές.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές στα ICE και τα υπεραστικά λεωφορεία μέχρι τις 7 Απριλίου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό με απλό διάταγμα. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach του SPD δεν αποκλείει ένα πρόωρο τέλος, αλλά δεν θέλει να δώσει ακόμη ημερομηνία.

Το FDP ανανέωσε τα αιτήματά του για τον άμεσο τερματισμό της υποχρέωσης μάσκας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.