Δεν λάβατε προειδοποιητικό SMS; Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος!

Οι σειρήνες δοκιμάστηκαν παγγερμανικά την Πέμπτη στις 11 π.μ. Ταυτόχρονα, τα ψηφιακά συστήματα προειδοποίησης θα πρέπει επίσης να φτάνουν στον πληθυσμό μέσω κινητού τηλεφώνου – αλλά η “εκπομπή από το κινητό” δεν λειτουργεί για όλους.

Αποκαλύπτουμε ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα!

Για ένα λεπτό, οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές στη Γερμανία στις 11 το πρωί.

Αλλά αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας: η 9η Μαρτίου είναι ημέρα προειδοποίησης σε παγγερμανικό επίπεδο για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για μια πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με την ευκαιρία αυτή, οι σειρήνες θα ελεγχθούν επίσης τεχνικά για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν πράγματι σε περίπτωση καταστροφής, εξηγεί ο Δήμος της Νυρεμβέργης σε δελτίο τύπου.

Επιπλέον, οι δοκιμαστικές προειδοποιήσεις εμφανίζονται στις οθόνες πληροφοριών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, στο μετρό, σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, κινηματογράφους και πανεπιστήμια.

Οι πολίτες θα πρέπει -αν ακούσουν αυτόν τον ήχο σε μια πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης- να προσπαθήσουν αμέσως να ενεργοποιήσουν τα ραδιόφωνα και να ακούσουν τις ανακοινώσεις.

Εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σειρήνας, οι εφαρμογές που είναι επίσης συνδεδεμένες με το Modular Warning System (MoWaS), όπως το NINA ή το KATWARN, πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Οι χρήστες αυτών των εφαρμογών θα λάβουν στη συνέχεια ένα μήνυμα στο smartphone τους μέσω μηνύματος ώθησης. Η “Cell Broadcast” ενημερώνει επιπλέον τους ανθρώπους μέσω κυψελών.

Ημέρα προειδοποίησης 2023: Γιατί δεν λάβατε ειδοποίηση στο κινητό σας;

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης δοκιμαστικής λειτουργίας του “Cell Broadcast” τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, πολλά κινητά τηλέφωνα παρέμειναν σιωπηλά. Όλοι όσοι δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά κανένα SMS θα πρέπει να σημειώσουν τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα, το “Cell Broadcast” λειτουργεί μόνο σε smartphones και όχι σε παλαιότερα, συμβατικά κινητά τηλέφωνα. Επομένως, οι χρήστες συσκευών που έχουν περάσει σε ηλικία μένουν στο απυρόβλητο.

Βασικά, “εξαρτάται από το αν έχετε μια σύγχρονη συσκευή, αν έχετε κάνει μια ενημέρωση και αν ο πάροχός σας την υποστηρίζει”, δήλωσε ο Albrecht Broemme, πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW) στο Deutschlandfunk.

Ας μπούμε σε λεπτομέρειες. Στα iPhones, το προειδοποιητικό μήνυμα ενεργοποιείται αυτόματα – τουλάχιστον εάν έχετε εγκαταστήσει τουλάχιστον την έκδοση 15.6.1 του λειτουργικού συστήματος iOS.

Οι χρήστες παλαιότερου λογισμικού που δεν θέλουν να ενημερώσουν πρέπει να ενεργοποιήσουν οι ίδιοι την “Cell Broadcast” στις ρυθμίσεις κάτω από το “Messages” στο κάτω μέρος.

Αλλά και τα παλαιότερα iPhone, για παράδειγμα, δεν είναι συμβατά με την “Cell Broadcast” – αυτό ισχύει για όλα σχεδόν τα μοντέλα μέχρι και το iPhone 6.

Μόνο με τις νεότερες συσκευές μπορεί να ληφθεί το προειδοποιητικό SMS. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε περίπτωση καταστροφών (BBK) έχει δημοσιεύσει έναν αντίστοιχο κατάλογο.

Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι ενεργά στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Για το Android, το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα, απαιτείται τουλάχιστον η έκδοση 11, εξήγησε η ένωση Bitkom, η οποία εκτιμά ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των smartphones στη Γερμανία λειτουργεί με παλαιότερο λογισμικό.

Αυτό εξηγεί και τον μεγάλο αριθμό εκείνων που δεν έλαβαν προειδοποιητικό SMS. Το “Cell Broadcast” μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα στο Android στις Ρυθμίσεις.

Για να γίνει αυτό, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν “Μηνύματα SMS” και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν το πεδίο “Ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για κινητές συσκευές”.

Οι άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην έχετε λάβει προειδοποίηση είναι ασήμαντοι.

Για παράδειγμα, το κινητό σας τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο την ώρα της παγγερμανικής δοκιμής στις 11 το πρωί της Πέμπτης. Ή είχατε ενεργοποιήσει τη λειτουργία πτήσης.

Οι προειδοποιήσεις δεν αποστέλλονται εκ των υστέρων – ενημερώνονται μόνο όσοι έχουν πρόσβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.