Σήμερα θα καταβληθούν 200Ε: Δείτε αν δικαιούστε τα χρήματα!

Εφάπαξ πληρωμή σύντομα στο λογαριασμό: 200 ευρώ ενεργειακή κατ’ αποκοπή θα καταβληθούν σήμερα – Ποιος παίρνει τα χρήματα

Οι πρώτοι φοιτητές και οι σπουδαστές τεχνικών σχολών μπορούν να προσβλέπουν στο πολυαναμενόμενο ενεργειακό κατ’ αποκοπήν επίδομα των 200 ευρώ.

Όπως έμαθε η Deutsche Presse-Agentur από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στη Σαξονία-Άνχαλτ, τα χρήματα θα μεταφερθούν για αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες σε μια δοκιμαστική φάση που ξεκινά σήμερα Παρασκευή (10.03.23).

“Οι πρώτοι αιτούντες θα έχουν σύντομα στον λογαριασμό τους την εφάπαξ πληρωμή”, δήλωσε στο dpa η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Bettina Stark-Watzinger (FDP).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια δοκιμαστική φάση της αντίστοιχης πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο με πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια ήταν επιτυχής. “Η δοκιμαστική φάση ήταν μια τεχνική επιτυχία”, δήλωσε η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Σαξονίας-Άνχαλτ, Lydia Hüskens (FDP).

Περίπου 12.800 αιτούντες είχαν λάβει τις ειδοποιήσεις έγκρισης, δήλωσε η ίδια. Αυτή την Παρασκευή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μεταφέρει το κατ’ αποκοπήν ποσό της τιμής της ενέργειας.

Δεδομένου ότι η Σαξονία-Άνχαλτ ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία του ψηφιακού Bafög, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση του κρατιδίου ανέθεσαν επίσης στο κρατίδιο την τεχνική υλοποίηση της πλατφόρμας εφαρμογών για την ενιαία τιμή ενέργειας.

Από την περασμένη εβδομάδα, μαθητές και φοιτητές διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν ήδη τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τα χρήματα στο πλαίσιο μιας δοκιμής.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.