Γερμανία: Νέες περιοχές στον χάρτη κινδύνου για τσιμπούρια

Η άφιξη της άνοιξης σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των κροτώνων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Τώρα, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε ότι η περιοχή κινδύνου για τσιμπούρια στη Γερμανία είναι μεγαλύτερη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Η Βαυαρία και η Σαξονία-Άνχαλτ είναι περιοχές που κινδυνεύουν από κρότωνες

Ενώ τα περισσότερα τσιμπήματα από τσιμπούρια είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, ορισμένα άτυχα θύματα μπορεί να αναπτύξουν τη νόσο του Lyme και στη χειρότερη περίπτωση μια εγκεφαλική λοίμωξη που ονομάζεται εγκεφαλίτιδα από τσιμπούρια (ΤΒΕ).

Εν όψει της περιόδου των κροτώνων και λόγω του δυνητικού κινδύνου από τα τσιμπήματα των κροτώνων, το RKI της Γερμανίας δημοσίευσε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές που κινδυνεύουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η νότια Γερμανία, ιδίως η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Βαυαρία, είναι τα ομόσπονδα κρατίδια όπου τα τσιμπούρια είναι πιο ενεργά στη Γερμανία.

Ωστόσο, στη Σαξονία-Άνχαλτ, το RKI επέκτεινε επίσης τις ζώνες όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν να εκδηλώσουν ΤΒΕ.

Στα νότια τμήματα της Έσσης, της νοτιοανατολικής Θουριγγίας και της Σαξονίας, οι άνθρωποι διατρέχουν επίσης τον υψηλότερο κίνδυνο.

Συνολικά, 180 περιφέρειες σε όλη τη Γερμανία έχουν πλέον ορίσει ζώνες κινδύνου.

546 γερμανικά κρούσματα εγκεφαλίτιδας από ταμπούρια το 2022

Το RKI ανέφερε ότι από τα 546 δηλωθέντα κρούσματα TBE στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2022, εκ των οποίων μόνο δύο ήταν θανατηφόρα, το 98% των ασθενών δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της λοίμωξης.

Αν και οι άνω των 60 ετών είναι πολύ πιο ευάλωτοι στη μόλυνση, το ινστιτούτο προτρέπει όλους τους ανθρώπους στη Γερμανία να εμβολιαστούν πριν από την εποχή των κροτώνων, ιδίως δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα TBE είναι σε μεγάλο βαθμό ασυμπτωματικά.

Δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της TBE , το RKI πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός λοιμώξεων είναι απολύτως αποφευκτός.

Το ινστιτούτο προειδοποιεί επίσης ότι η αφαίρεση των παρασίτων όταν αυτά έχουν ήδη τρυπήσει το δέρμα είναι αναποτελεσματική, καθώς ο ιός του TBE μολύνει τον άνθρωπο μόλις τα τσιμπούρια αρχίσουν να ρουφάνε.

Τα συμπτώματα των τσιμπημάτων των κροτώνων μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα γύρω από το τσίμπημα.

Τα νεύρα, οι αρθρώσεις και η καρδιά μπορούν επίσης να επηρεαστούν από το βακτήριο που εξαπλώνεται.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ενημερωμένο χάρτη κροτώνων του RKI εδώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.