Η σιδηροδρομική γραμμή Φρανκφούρτη-Μανχάιμ θα κλείσει για 5 μήνες

Η Deutsche Bahn σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στην πολυσύχναστη διαδρομή μεταξύ Φρανκφούρτης και Μανχάιμ, αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουλίου.

Οι σιδηροδρομικοί ταξιδιώτες σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές της Γερμανίας – Φρανκφούρτη-Μανχάιμ – θα πρέπει να προετοιμαστούν για πολύμηνες διακοπές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η γραμμή, που συχνά αποκαλείται Riedbahn, θα υποβληθεί σε απαραίτητες εργασίες συντήρησης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να αυξηθεί αισθητά σε δύο εναλλακτικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης μιας μέσω του Μάιντς και μιας άλλης μέσω του Ντάρμσταντ προς τη Φρανκφούρτη.

Η Deutsche Bahn ενημερώνει τους επιβάτες ότι πρέπει να αναμένουν κάποιες διακοπές στις εναλλακτικές διαδρομές, καθώς η ζήτηση από ταξιδιώτες που κανονικά θα χρησιμοποιούσαν τη διαδρομή Φρανκφούρτη-Μανχάιμ αυξάνεται κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής.

Η εμπορευματική κυκλοφορία που συνήθως χρησιμοποιεί τη διαδρομή Φρανκφούρτη-Μάνχαϊμ θα εκτραπεί επίσης στις εναλλακτικές διαδρομές, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν ενδεχομένως ορισμένα τρένα στην περιοχή κατά περίπου 30 λεπτά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Περίπου 140 λεωφορεία θα αντικαταστήσουν επίσης τους περισσότερους από 300 συρμούς που κινούνται καθημερινά στη διαδρομή Φρανκφούρτη-Μάνχαϊμ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσλήψεις για περίπου 400 οδηγούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Το κλείσιμο θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, με την Deutsche Bahn να δηλώνει ότι στοχεύει να επαναλειτουργήσει τη διαδρομή τον Δεκέμβριο, ακριβώς εγκαίρως για την ταξιδιωτική έξαρση των Χριστουγέννων.

Καθώς ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας έλαβε πρόσφατα έναν καταιγισμό επενδυτικών κεφαλαίων, αναμένονται περισσότερα έργα ανακαίνισης όπως αυτό σε όλη τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.