Δεν προστατεύεται κάθε δέντρο στη Γερμανία: 3 δέντρα απλά κόπηκαν

Τρία δέντρα κόπηκαν στην Adelgundenstraße στο Lehel του Μονάχου: ένας γείτονας είναι εξοργισμένος. Οι τοπικοί πολιτικοί απαιτούν περισσότερη προστασία των δέντρων.

Κάθε μέρα ήταν “χαρά για τον άνθρωπο να βλέπει αυτά τα τρία δέντρα – και να του επιτρέπεται να ζει μαζί τους”. Έτσι περιγράφει ο Eren Bektas το πράσινο μπροστά από το σπίτι απέναντί του.

Τρία χαριτωμένα δεντράκια εξαφανίστηκαν ξαφνικά τον Δεκέμβριο στο Μόναχο

Για πολλά χρόνια μπορούσε να παρατηρεί τα πουλιά στα κλαδιά και τα κλαδιά των δέντρων, ακόμη και μια φορά μια αποικία μελισσών που είχε δημιουργηθεί.

Ο 41χρονος κομμωτής και μακιγιέρ ζει εδώ και έξι χρόνια στην Adelgundenstraße στο Lehel. Τον Δεκέμβριο, παρατήρησε ότι τα τρία μικρά, χαριτωμένα δεντράκια είχαν εξαφανιστεί από τον μπροστινό κήπο του αριθμού 5β.

“Για μένα, αυτό είναι έγκλημα, όταν όλοι αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των πνευμόνων της πόλης. Είμαι τρομοκρατημένος!” λέει ο Eren Bektas.

Σκέφτεται: “Τα δέντρα ήταν όμορφα. Έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο και μου φαίνονταν υγιή. Είμαι πραγματικά πολύ λυπημένος για αυτή την εξέλιξη”, γράφει ο κάτοικος στην εφημερίδα AZ.

Η περιφερειακή επιτροπή Altstadt-Lehel δεν ενημερώθηκε για τη δράση κοπής των δέντρων

Οι κάτοικοι της γειτονιάς λένε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει αλλάξει. Τα δέντρα σκίαζαν τα παράθυρα ή ήταν πολύ κοντά στον τοίχο του σπιτιού και έτσι κόπηκαν. Ο Eren Bektas αναρωτιέται αν τα τρία δέντρα στον μικρό μπροστινό κήπο κόπηκαν νόμιμα.

Η εφημερίδα ερευνά: Η περιφερειακή επιτροπή Altstadt-Lehel δεν έχει ενημερωθεί για την εν λόγω κοπή δέντρων. “Πρέπει να το εξετάσουμε αυτό. Αμφισβητούμε κάθε κοπή δέντρου”, λέει η Andrea Stadler-Bachmaier (Πράσινοι), επικεφαλής της επιτροπής της περιοχής Altstadt-Lehel.

Ωστόσο, τα νεαρά δέντρα εξακολουθούν να προστατεύονται ανεπαρκώς στο Μόναχο προς το παρόν: “Πρέπει να ενημερωθούμε για μια προγραμματισμένη κοπή μόνο εάν η περιφέρεια του κορμού υπερβαίνει τα 80 εκατοστά. Γι’ αυτό εμείς οι Πράσινοι απαιτήσαμε ήδη περισσότερη προστασία των δέντρων την άνοιξη, ακόμη και για τα μικρότερα δέντρα”, εξηγεί η Andrea Stadler-Bachmeier.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.