Deutsche Bahn: Όχι σε εργοστάσιο ICE στη Νυρεμβέργη

Mετά από χρόνια πηγαινέλα, η Deutsche Bahn έλαβε τώρα μια απόφαση σχετικά με την κατασκευή ενός εργοστασίου ICE στη Νυρεμβέργη…

Μετά από χρόνια σχεδιασμού και σημαντικά προβλήματα στην αναζήτηση τοποθεσίας, η Deutsche Bahn αποφάσισε να μην κατασκευάσει νέο εργοστάσιο ICE στην περιοχή της Νυρεμβέργης.

Αυτό ανακοίνωσε στη Νυρεμβέργη ο Klaus-Dieter Josel, εκπρόσωπος του ομίλου της Deutsche Bahn για τη Βαυαρία.

“Δεν υπάρχει κατάλληλη τοποθεσία για νέο εργοστάσιο ICE στην περιοχή της Νυρεμβέργης” είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου της Deutsche Bahn με την είδηση, η οποία προκάλεσε έκπληξη.

Επειδή δεν βρέθηκαν κατάλληλοι χώροι στην περιοχή, η αναζήτηση τοποθεσίας για νέο εργοστάσιο συντήρησης ICE είχε ολοκληρωθεί.

Τελευταία, η εξέταση επικεντρώθηκε στη “Muna” κοντά στο Feucht δίπλα στη Νυρεμβέργη.

Τώρα οι υπεύθυνοι του σιδηροδρόμου αποφάσισαν: Εν όψει μιας οικολογικά πολύτιμης και προστατευόμενης περιοχής, η τοποθεσία αυτή δεν προσέφερε επίσης καμία πιθανότητα επιτυχίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Θα έπρεπε πρώτα να γίνει μια χρονοβόρα και δαπανηρή εκκαθάριση των εκρηκτικών πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα εδώ.

Στο χώρο της πρώην αποθήκης πυρομαχικών του στρατού (Muna), παρήχθησαν, αποθηκεύτηκαν και εξουδετερώθηκαν πυρομαχικά κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

100 χώροι στην περιοχή της Νυρεμβέργης – κανένας από αυτούς δεν είναι κατάλληλος

Αρχικά, μέχρι και 100 διαφορετικές τοποθεσίες ήταν υποψήφιες για το εργοστάσιο ICE.

Η εταιρεία υπέβαλε τρεις τοποθεσίες στην κυβέρνηση της Μέσης Φραγκονίας στο πλαίσιο της διαδικασίας περιφερειακού σχεδιασμού.

Τον Φεβρουάριο, η αρχή αξιολόγησε μόνο την τοποθεσία “Muna” στο Feucht ως χωροταξικά συμβατή- οι τοποθεσίες στο Allersberg και “Muna” South αποκλείστηκαν.

Ο Klaus-Dieter Josel, εκπρόσωπος του ομίλου DB για το κρατίδιο της Βαυαρίας, εξηγεί ότι λυπάται πολύ που δεν βρέθηκε κατάλληλη τοποθεσία εντός και γύρω από τη Νυρεμβέργη: “Δυστυχώς, όμως, οι γενικές συνθήκες δεν μας προσφέρουν καμία προοπτική για την επιτυχή κατασκευή του εργοστασίου στη σιδηροδρομική περιοχή της Νυρεμβέργης.

Απλώς δεν έχουμε βρει μια κατάλληλη τοποθεσία για το εργοστάσιό μας με πολλές εκατοντάδες βιομηχανικές θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας”.

Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων συνεχίζεται τώρα και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια. “Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τη συντήρηση των ICE”, δήλωσε ο Josel.

Πρόσθεσε ότι οι σιδηρόδρομοι χρειάζονται ένα επιπλέον εργοστάσιο ICE. Τρία νέα σύνολα του τρένου ταχείας κυκλοφορίας θα παραδίδονται κάθε μήνα.

400 εκατομμύρια ευρώ ήθελαν να επενδύσουν οι σιδηρόδρομοι στην περιοχή

Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG) εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση. Η συγκεκριμένη μέρα (της ανακοίνωσης) ήταν μια μαύρη μέρα για τη Νυρεμβέργη.

Η Deutsche Bahn ήθελε να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο για τη συντήρηση, τον καθαρισμό και, αν χρειαστεί, την επισκευή των οχημάτων του αυξανόμενου στόλου ICE.

Το πόσα χρήματα έχουν πλέον χαθεί λόγω της ανεπιτυχούς αναζήτησης μιας τοποθεσίας εντός και γύρω από τη Νυρεμβέργη, ο σιδηρόδρομος δεν θέλησε να αποκαλύψει – είναι πιθανό να πρόκειται για ένα ποσό δεκάδων εκατομμυρίων.

Υπάρχουν εννέα τέτοια εργοστάσια σε παγγερμανικό επίπεδο και η Νυρεμβέργη θα ταίριαζε καλά στο χάρτη ως σιδηροδρομικός κόμβος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης