Διακοπές 21-22: Κανονική η έναρξη των σχολείων στη Γερμανία

Και πάλι διά ζώσης διδασκαλία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Βαυαρία και στην υπόλοιπη Γερμανία

Η ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον αναζωπύρωσε πρόσφατα τη συζήτηση σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων. Ο υπουργός Παιδείας Piazolo επιβεβαίωσε τώρα ότι η Βαυαρία θα ξεκινήσει με διά ζώσης διδασκαλία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο BR24 Rundschau δήλωσε: «Θέλουμε διά ζώσης διδασκαλία, είχαμε διά ζώσης διδασκαλία και θα ξεκινήσουμε με διά ζώσης διδασκαλία την επόμενη εβδομάδα όπως και άλλα ομόσπονδα κρατίδια».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε να υπάρξουν λεπτομερείς αλλαγές στους κανονισμούς καραντίνας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

Ο πολιτικός παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί τι επιπτώσεις θα έχει η νέα μετάλλαξη Όμικρον, αλλά ότι είναι έτοιμος για όλα. «Είναι πάντα σημαντικό να παρατηρούμε τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις και τις μεταλλάξεις του», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, οι σύλλογοι διδασκόντων, μεταξύ άλλων, ζήτησαν πρόσφατα να εξεταστεί τουλάχιστον η επιστροφή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Piazolo είπε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για τον οποίο να πρέπει να υπάρξει ξανά εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο «αποφασιστικός παράγοντας» είναι η πληρότητα των νοσοκομείων και όχι ο δείκτης επίπτωσης.

Στη συνέντευξη, ο Piazolo διαβεβαίωσε επίσης ότι θα γίνουν εντατικές προσπάθειες για να βοηθηθούν τα παιδιά με ελλείψεις από την εποχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τη Δευτέρα άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους τα σχολεία στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στο Βραδεμβούργο, στο Βερολίνο, στη Σαξονία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Στο Βερολίνο -πλην των εμβολιασμένων μαθητών- υπάρχει αρχικά υποχρέωση καθημερινών τεστ. Ακολουθεί το Σάαρλαντ την Τρίτη, το Αμβούργο την Τετάρτη και η Θουριγγία. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, τα άλλα μισά ομόσπονδα κρατίδια θα ξαναρχίσουν τα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.