Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δημοσιεύει απόφαση για διαλογή ασθενών

Σήμερα το πρωί, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα δημοσιεύσει την απόφασή του σχετικά με τη λεγόμενη διαλογή ασθενών (Triage) στα πλαίσια της πανδημίας.

Ο γερμανικός όρος Triage περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία οι γιατροί θα πρέπει να αποφασίζουν ποιους ασθενείς μπορούν να περιθάλψουν και ποιους όχι, λόγω των υπερφορτωμένων κλινικών.

Η υπόθεση της Καρλσρούης αφορά το ερώτημα κατά πόσον ο νομοθέτης υποχρεούται να προβλέπει κριτήρια για τέτοιες καταστάσεις. Εννέα άτομα με αναπηρίες ή υποκείμενα νοσήματα έχουν υποβάλει καταγγελία.

Έρχονται αλλαγές στη Γερμανία το 2022: Τι αλλάζει;

Θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε περίπτωση έλλειψης θέσεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι συνήγοροι των ασθενών έχουν καταστήσει σαφές ότι θεωρούν το γερμανικό κοινοβούλιο υπεύθυνο για το θέμα της διαλογής ασθενών. Οι βουλευτές είναι οι μόνοι που νομιμοποιούνται δημοκρατικά να λάβουν μια τέτοια απόφαση, τόνισε ο Brysch, πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.