Η DWD προειδοποιεί για καταιγίδες και ανέμους στην NRW

Η DWD προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά

Το καλοκαίρι μοιάζει ακόμα πολύ μακριά στη NRW – τώρα υποτίθεται ότι θα έχει και καταιγίδες και καταιγίδες. Αυτό προβλέπεται για τους κατοίκους του κρατιδίου…

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), η εβδομάδα θα είναι πολύ θυελλώδης και υγρή. Για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ισχύουν τα επίπεδα προειδοποίησης καιρού 1 και 2. Η DWD ενημερώνει για ισχυρά μπουρίνια.

Από σήμερα αναμένεται να σαρώσουν την NRW ριπές έως και 60 km/h (Bft 7) – από την περιοχή του Aachen έως το Eifel, ενδέχεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 70 km/h. Η DWD δεν αποκλείει επίσης μπουρίνια ταχύτητας έως και 110 km/h. Σύμφωνα με την DWD, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές και αργότερα από δυτικές διευθύνσεις.

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Σύμφωνα με την DWD, θα συνεχιστούν οι ισχυρές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Αυτές θα συνοδεύονται επίσης από ισχυρές βροχές που θα μοιάζουν με καταιγίδες. Μέχρι 30 λίτρα/τ.μ. νερού και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 110 km/h (Bft 11) και χαλάζι με διάμετρο 2 cm προβλέπει η DWD. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς.

Τη νύχτα προς Πέμπτη, οι καταιγίδες αναμένεται να υποχωρήσουν ελαφρώς, αλλά οι βροχές θα συνεχιστούν. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 με 12 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, την Πέμπτη θα παραμείνουν νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες είναι πιθανές, σύμφωνα με την DWD. Ισχυρή βροχή με 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα ορεινά θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις άνεμοι με ταχύτητα 55 έως 70 χλμ/ώρα (Bft 7-8), οι οποίοι θα εξασθενήσουν το απόγευμα.

Περισσότερες βροχές και ελαφρές καταιγίδες είναι πιθανές από το μεσημέρι της Παρασκευής. Στις περιοχές με καταιγίδες θα υπάρχουν κατά τόπους ισχυρές ριπές ανέμου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης