Έχει ο Söder δίκιο για την Εφεδρεία έκτακτης ανάγκης;

Για άλλη μια φορά, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απόφαση που δεν αρέσει σε κανέναν και που εγείρει περισσότερα ερωτήματα. Θα λειτουργήσει καθόλου με το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης;

Ποιος πληρώνει για τη διατήρηση ενός ολόκληρου πυρηνικού εργοστασίου σε κατάσταση αναμονής; Μπορούν οι αντιδραστήρες να επιταχυνθούν γρήγορα σε περίπτωση επικείμενης αστάθειας του δικτύου;

“Δεν είναι σαν να ανοίγεις ένα επεξεργαστή τροφίμων”, δήλωσε ο Söder. Μάλλον έχει δίκιο γι’ αυτό.

Θα επιβιώσει το σχέδιο “εφεδρείας έκτακτης ανάγκης” στη Γερμανία;

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός έχει μάλλον δίκιο όταν προβλέπει ότι το σχέδιο “εφεδρείας έκτακτης ανάγκης” δεν θα επιβιώσει τελικά από την αντιπαράθεση με την πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο βέβαιο αν θα το κάνει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Söder και το CDU/CSU προσπαθούν, όχι εντελώς ανεπιτυχώς, να ανοίξουν σφήνα στον συνασπισμό, υποστηρίζοντας επιδεικτικά το υποτιθέμενο “λογικό” FDP.

Το πρόβλημα είναι ότι και πάλι σπαταλάτε χρόνο. Χρόνος που απαιτείται επειγόντως για να εξασφαλιστεί ασφαλής και λογικά προσιτή ενέργεια για τους επόμενους μήνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.