Εδώ ζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων

Εδώ ζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων

Σύμφωνα με την έρευνα: Σχεδόν κάθε τέταρτος Γερμανός έχει πλέον στην κατοχή του ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε δύο ομόσπονδα κρατίδια.

Η Κάτω Σαξονία, μαζί με το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, συνεχίζει να έχει τους περισσότερους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που δημοσίευσε την Πέμπτη ο πάροχος ενέργειας Eon.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 27,2 τοις εκατό των πολιτών ηλικίας 18 ετών και άνω στα δύο ομόσπονδα κρατίδια δήλωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Τον Ιούλιο του 2021, το 26 τοις εκατό των πολιτών στην Κάτω Σαξονία δήλωσε ότι είχε στην κατοχή του ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 23,3 τοις εκατό των ερωτηθέντων σε παγγερμανικό επίπεδο είναι κάτοχοι ενός pedelec. Το 2021, το ποσοστό αυτό ήταν ακόμα 20,8 τοις εκατό.

Σε αυτή την περιφέρεια, περισσότεροι από ένας στους τρεις κατέχουν ηλεκτρικό ποδήλατο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Κάτω Σαξονία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Grafschaft Bentheim.

Εκεί, το 39,4 τοις εκατό δήλωσε ότι κατέχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ακολουθούν οι περιφέρειες Emsland, Vechta, Cloppenburg και Ammerland. Με 31,7 τοις εκατό, το Emden είναι η πόλη με τους περισσότερους αναβάτες pedelec.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι όλο και περισσότεροι νεότεροι έχουν στην κατοχή τους ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Μεταξύ 2021 και 2023, το ποσοστό αυξήθηκε από 9,8 σε 13,8 τοις εκατό μεταξύ των 18 έως 29 ετών στη Γερμανία.

Τα επιχειρήματα υπέρ ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η φιλικότητα προς το κλίμα ή η μικρότερη σωματική άσκηση σε σύγκριση με ένα συμβατικό ποδήλατο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης