Ευχάριστη έκπληξη από τον πληθωρισμό Γερμανίας

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τις προβλέψεις. Διαμορφώθηκε στο 9,6% τον Δεκέμβριο μετά το 11,3% του Νοεμβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στο 10,7%. 

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξήθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, κατεβάζοντας ταχύτητα από το 11,3% του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τρίτη.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,2%.

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τις προβλέψεις. Οι αναλυτές ανέμεναν τα εναρμονισμένα στοιχεία να μειωθούν κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και να αυξηθούν κατά 10,7% σε ετήσια βάση.

Σε εθνικό επίπεδο, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,6% έναντι πρόβλεψης για 9,1%, ενώ οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση.

Ο πληθωρισμός για το 2022 εκτιμάται στο 8,7% σε εναρμονισμένη βάση και στο 7,9% σε εθνικό πλαίσιο.

Πηγή: EURO2DAY

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.