Το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Στουτγάρδης 2023

Το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Στουτγάρδης 2023

Ετοιμαστείτε για διασκεδαστικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ταινίες για παιδιά στο φετινό Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Στουτγάρδης (Stuttgarter Kinderfilmtage).

Με θέμα “Εμείς τα παιδιά, η άποψή μας για τον κόσμο” (Wir Kinder, unser Blick auf die Welt) η φετινή κινηματογραφική εκδήλωση πραγματοποιείται στην πόλη της Στουτγάρδης.

Φέρνοντας τη νέα γενιά πιο κοντά στον κόσμο του κινηματογράφου

Η Στουτγάρδη βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο όταν πρόκειται για τον κινηματογράφο, χάρη στα πολλά και πολυσυλλεκτικά κινηματογραφικά φεστιβάλ και άλλες ετήσιες εκδηλώσεις της.

Το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Στουτγάρδης ξεκίνησε το 1986 με στόχο να παρουσιάσει στο κοινό παιδικές ταινίες, να διοργανώσει εργαστήρια για τους μελλοντικούς κινηματογραφιστές και να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά σχετικά με τον τρόπο παραγωγής ταινιών και τον αντίκτυπο του κινηματογράφου στην καθημερινή μας ζωή.

Ποιος θα είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Charly;

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης κάθε χρόνο είναι το βραβείο παιδικής κριτικής επιτροπής που ονομάζεται Charly, στο οποίο παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών συναντούν έμπειρους κινηματογραφιστές και ειδικούς και μαθαίνουν πώς να αναλύουν, να κριτικάρουν και να κρίνουν παιδικές ταινίες.

Οι φετινές διαγωνιζόμενες ταινίες περιλαμβάνουν τις Moja Vesna, A wie Apfel και Mein kleines Land.

Εργαστήρια, παραστάσεις και πολλά άλλα

Ενώ τα παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κινηματογράφου μέσα από παραστάσεις, μαθήματα τέχνης και ζωντανές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να εμβαθύνουν λίγο περισσότερο.

Το φεστιβάλ θα προσφέρει εργαστήρια όπου μπορούν να δημιουργήσουν και να σκηνοθετήσουν τα δικά τους κινούμενα σχέδια, να μάθουν για θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και περισσότερες πρακτικές πληροφορίες για τον κινηματογράφο.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να συμμετέχουν ως “junior reporter”, συμμετέχοντας σε προβολές, εκδηλώσεις για τα μέσα ενημέρωσης και διεξάγοντας ραδιοφωνικές και κινηματογραφικές συνεντεύξεις με τη βοήθεια και την επίβλεψη έμπειρων δημοσιογράφων του κινηματογράφου.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Στουτγάρδης

Όλες οι ταινίες κατηγοριοποιούνται ανά είδος και ηλικία στον ιστότοπο της διοργάνωσης, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε πριν παρακολουθήσετε μια προβολή.

Για τις προβολές ταινιών, συνιστάται να κάνετε κράτηση, ειδικά για τις ταινίες της ανταγωνιστικής κατηγορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις προβολές και τις εκδηλώσεις, καθώς και οδηγίες για τη μετάβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Στουτγάρδης.

Πληροφορίες:

Πότε: 17 Ιανουαρίου 2023 – 22 Ιανουαρίου 2023
Που: Treffpunkt Rotebühlplatz 28, 70173 Στουτγάρδη
Είσοδος: Ελέυθερη

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης