Έφοδος στην Αρχιεπισκοπή Κολωνίας για υπόθεση κακοποίησης παιδιών

Newsroom

5 χρόνια φυλακή για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η Εισαγγελία έχει ήδη ανακοινώσει ότι διευρύνει την έρευνά της για την υποψία ψευδορκίας του Καρδινάλιου

Έφοδο σε κτίρια της Αρχιεπισκοπής της Καθολικής Εκκλησίας στην Κολωνία της Γερμανίας πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία, αναζητώντας έγγραφα τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με πιθανή ψευδορκία του Καρδινάλιου Ράινερ Μαρία Βέλκι για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Η Εισαγγελία της Κολωνίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι διευρύνει την έρευνά της για την υποψία ψευδορκίας του Καρδινάλιου και αναζητά έγγραφα με αποδείξεις ότι δεν είπε την αλήθεια στις καταθέσεις του.

Στη έρευνα συμμετείχαν 30 αστυνομικοί και τέσσερις εισαγγελείς, οι οποίοι ερεύνησαν γραφεία του Αρχιεπισκοπικού Οίκου, αλλά και τον χώρο του παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής, ο οποίος διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Αρχιεπισκοπής.

Η έρευνα επεκτάθηκε ακόμη σε κτίρια στο Κάσελ και στην Έσση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόφαση της Εισαγγελίας να επεκτείνει τις έρευνες ελήφθη έπειτα από την κατάθεση ιδιώτη, ο οποίος κατηγορεί τον Καρδινάλιο Βέλκι ότι ψευδόρκησε στην κατάθεσή του ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κολωνίας, στα ερωτήματα σχετικά με το πότε ενημερώθηκε για τις καταγγελίες που αφορούσαν υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Βίνφριντ Πιλτς.

Πηγή: newsbeast

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης