Εκλογές Ιουνίου 2023: Πού θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Newsroom

Updated on:

Ψήφος αποδήμων Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές στην Ελλάδα - Η καμπάνια για την ψήφο των Απόδημων

Οι νέες εγγραφές σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ξεπερνούν τις 5.500 – Οι διαγραφές, που πιθανότατα αφορούν πολίτες που θα βρίσκονται τον Ιούνιο στην Ελλάδα, ανέρχονται σε περίπου 2.500

Την λίστα με τα 102 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε 35 χώρες προκειμένου να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού στις 24 Ιουνίου, μια ημέρα νωρίτερα από την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών εντός της επικράτειας, καθόρισε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η λίστα παραμένει σταθερή ως προς τις χώρες όπου θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού, αυξάνει όμως κατά τρία τα εκλογικά τμήματα καθώς θα δημιουργηθεί ένα παραπάνω σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού έχουν εγγραφεί 25.610 απόδημοι Έλληνες που θα μπορούν αν ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους για τις εκλογές του Ιουνίου.

Οι νέες εγγραφές σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊού ξεπερνούν τις 5.500 ενώ οι διαγραφές από τους ειδικούς καταλόγους ψηφοφόρων οι οποίοι πιθανότατα θα βρίσκονται τον Ιούνιο στην Ελλάδα ανέρχονται περίπου σε 2.500.

Για τις εκλογές του Μαΐου είχαν εγγραφεί 22.855 και η συμμετοχή διαμορφώθηκε σε στο 79,65%.

Ειδικότερα, από τους 19.998 εκλογείς της Ευρώπης ψήφισαν τελικά οι 16.110, από τους 1.885 εκλογείς χωρών Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής προσήλθαν στις κάλπες οι 1.376, από τους 654 εκλογείς χωρών της Ασίας ψήφισαν οι 483, από τους 149 που εγγράφηκαν στους καταλόγους χωρών της Αφρικής προσήλθαν στις κάλπες οι 109 και τέλος από τους 169 εγγεγραμμένους στους καταλόγους της Αυστραλίας ψήφισαν οι 125.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης