Έξαρση Όμικρον στο κρατίδιο με τον περισσότερο εμβολιασμένο πληθυσμό

Το βόρειο γερμανικό κρατίδιο της Βρέμης έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη Γερμανία, ωστόσο είναι επίσης αυτό που πλήττεται πιο σκληρά από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, καθώς καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια στη χώρα.

Γερμανία: Πόσα θα μείνουν στο πορτοφόλι το 2022;

Ειδικοί λένε πως η έξαρση στη Βρέμη μπορεί να δείχνει προς τα πού κατευθύνεται τις ερχόμενες ημέρες ολόκληρη η Γερμανία.

Το ποσοστό των μολύνσεων σε επτά ημέρες στη Βρέμη ανερχόταν χθες, Πέμπτη, σε 800 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη Γερμανία και υπερδιπλάσιο του εθνικού ποσοστού που είναι 303 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους.

“Θεωρώ πως η Βρέμη είναι μόνο λίγο πιο μπροστά από άλλα ομόσπονδα κρατίδια”, λέει ο Χάγιο Τσέεμπ του Ινστιτούτου Λάιμπνιτς Επιδημιολογίας και Έρευνας για την Πρόληψη, το οποίο βρίσκεται στη Βρέμη.

Ο ίδιος δήλωσε πως περιμένει ότι πολλά ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας θα αναφέρουν τις ερχόμενες ημέρες ποσοστά μολύνσεων παρόμοια με αυτά της Βρέμης.

Οι ηγέτες της Γερμανίας πρόκειται να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην παραλλαγή Όμικρον αργότερα σήμερα, με μέτρα που περιλαμβάνουν βραχύτερες περιόδους αυτοαπομόνωσης για την Covid-19 εξαιτίας φόβων ότι κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται πλέον για περισσότερο από το 85% των μολύνσεων από τον κορονοϊό στη Βρέμη. Το αντίστοιχο ποσοστό για ολόκληρη τη Γερμανία είναι περίπου 44%, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, από το RKI.

Επίσης η επιτυχία της Βρέμης να εμβολιάσει τους περισσότερους από τους κατοίκους της νωρίς πέρυσι μπορεί να αποτελεί έναν ακόμη λόγο.

“Πιθανόν έχουμε τώρα στη Βρέμη μεγαλύτερο κενό εμβολιασμού απ’ ό,τι αλλού, όπου ο εμβολιασμός έγινε λίγο αργότερα”, δήλωσε.

Μελέτες έχουν δείξει πως η προστασία κατά της Όμικρον μειώνεται στη διάρκεια των μηνών και αυξάνεται ξανά με ενισχυτική δόση.

Σχεδόν 84% του πληθυσμού της Βρέμης, του μικρότερου από τα 16 ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια με πληθυσμό μικρότερο από 700.000 κατοίκους, είναι εμβολιασμένοι με διπλή δόση, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο που είναι περίπου 72%.

Γύρω στο 44% έχουν κάνει ενισχυτική δόση, σε σύγκριση με 42% στο εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.