Έκθεση για τις παράνομες κόντρες διοργανώνεται στο Μόναχο

Το Κέντρο Μεταφορών του Γερμανικού Μουσείου στο Μόναχο προβάλλει την έκθεση “Το αυτοκίνητο ως όπλο”. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των παράνομων αγώνων στους δρόμους της Βαυαρίας αυξάνεται.

Με την έκθεση “Τρέλα” για τους παράνομους αγώνες αυτοκινήτων, το Κέντρο Μεταφορών του Γερμανικού Μουσείου στο Μόναχο ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά της κινητικότητας.

Από αυτή την Παρασκευή και μετά, η έκθεση για το κοινό. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εντελώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο του άνδρα που έπεσε θύμα των λεγόμενων οδηγών ταχύτητας Ku’Damm το 2016.

“Το αυτοκίνητο ως όπλο” είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του μουσείου για την έκθεση. Η έκθεση καταδεικνύει ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι μόνο ένα σημερινό φαινόμενο, έστω και αν γνώρισε μια κορύφωση την εποχή του Lockdown, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γερμανικού Μουσείου Τεχνολογίας, Γιόαχιμ Μπρέουνινγκερ.

Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Stiftung Deutsches Technikmuseum του Βερολίνου σε συνεργασία με την αστυνομία και μπορεί πλέον να δει κανείς στο Μόναχο για σχεδόν ένα χρόνο μέχρι τις 20 Μαΐου 2024.

Οι παράνομες κόντρες με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα στη Βαυαρία φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Ο αριθμός των παράνομων αγώνων στους δρόμους της Βαυαρίας έφτασε πέρυσι σε νέο υψηλό επίπεδο: 605 περιπτώσεις “ιδιωτικών παράνομων αγώνων με μηχανοκίνητα οχήματα” με 739 συμμετέχοντες καταγράφηκαν από την αστυνομία σε όλη τη Βαυαρία το 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό σημαίνει αύξηση κατά εννέα τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021, όταν καταγράφηκαν 555 παράνομοι αγώνες στο κρατίδιο.

Το 2020 ήταν σχεδόν άλλοι τόσοι, 560, και το 2019 συγκριτικά λίγοι, 294. Τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τους οδηγούς που τρέχουν με αυτοκίνητο αλλά και με μοτοσικλέτα.

Κατά τη διάρκεια παράνομης κούρσας με αυτοκίνητο, μια BMW προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού, ο οδηγός συνέχισε τη διαφυγή του πεζός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης