Ελλάδα: Χαμός στη Βουλή – Μοίρασαν μάσκες από την Τουρκία

«Θέμα» με τις μάσκες που παρήγγειλε η Βουλή για να διαθέσει στους βουλευτές δημιουργήθηκε, καθώς αυτές είναι κατασκευασμένες στην γειτονική Τουρκία.

Το ζήτημα απασχόλησε και στην Ολομέλεια με την Λιάνα Κανέλλη να κάνει ειδική αναφορά από το βήμα της Βουλής.

«Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε.

Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής πως στους βουλευτές χορηγούνται νέες μάσκες αυξημένης προστασίας. Έχουν σταλεί στα κόμματα, ενώ σε κάθε βουλευτή αναλογούν 10 μάσκες.

Η απάντηση Τασούλα για τις τουρκικές μάσκες

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε ότι επρόκειτο για έναν μειοδοτικό διαγωνισμό για την αγορά 5.000 μασκών από το ιατρείο της Βουλής και πως επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά.

Συγκεκριμένα η προσφορά ήταν στα 1.000 ευρώ.

Το κουτί της μάσκας είχε πάνω την Αγγλική και Γερμανική σημαία, ωστόσο έγραφε ότι κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη κάτι που δεν έγινε αντιληπτό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο αν είχε γίνει δεν θα είχε προχωρήσει η προμήθεια.

«Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα, θα έλεγα να μην τις επιλέξουμε», είπε με νόημα ο κ. Τασούλας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.