Η Ελλάδα πρώτη σε πωλήσεις οργανωμένων διακοπών στη Γερμανία

Newsroom

Η Ελλάδα πρώτη σε πωλήσεις οργανωμένων διακοπών στη Γερμανία

Πρώτη σε πωλήσεις οργανωμένων διακοπών έρχεται η Ελλάδα στη γερμανική αγορά τον Ιούνιο, με την Τουρκία, την Αίγυπτο, τις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια να ακολουθούν.

Οι έξι χώρες προορισμού που σημειώνουν τα υψηλότερα έσοδα στα γερμανικά τουριστικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ιταλία και η Πορτογαλία, και αντιπροσωπεύουν το 77% των εσόδων των τουρ οπερέιτορ (με εξαίρεση τις κρουαζιέρες) από ταξίδια αναψυχής που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του 2022.

Η ανατολική και η δυτική Μεσόγειος ξεπέρασαν τα επίπεδα προ κορωνοϊού όσον αφορά τις πωλήσεις διακοπών στη Γερμανία (+7).

Αυτά προκύπτουν από την εταιρία ερευνών TDA που μελέτησε τα έσοδα από κρατήσεις που επιτεύχθηκαν στα τουριστικά γραφεία και τα οnline τουριστικά πόρταλ τον Ιούνιο.

Συνολικά, τα επίπεδα κρατήσεων ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του 2019 κατά 59%. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σωρευτικό υπόλοιπο για τη θερινή περίοδο είναι μόλις 7% κάτω από τα επίπεδα πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η καμπύλη κρατήσεων ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τον Ιούνιο του 2022, ο όγκος κρατήσεων στα τουριστικά γραφεία και τα online ταξιδιωτικά πόρταλ των τουρ οπερέιτορ και τους ΟΤΑ της Γερμανίας συγκεντρώθηκε γύρω από τα ταξίδια στο άμεσο διάστημα, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, με το 57% των μηνιαίων πωλήσεων που σχετίζονται με διακοπές, να αφορά αναχώρηση τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Κατά τη συγκυρία κρατήσεων στα τέλη του Ιουνίου, ο Αύγουστος κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα προ κορωνοϊού κατά 2% στα έσοδα.

Ο Μάιος είχε κλείσει με -10%, το Ιούνιος με -8% και ο Ιούλιο με -6%. Μάλιστα, ο Οκτώβριος βρίσκεται μόλις κατά 5% χαμηλότερα από τα επίπεδα 2019.

Πηγή: tornos news

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.