Δραματική έλλειψη οδηγών στο Μόναχο: Επιστρέφουν συνταξιούχοι

Γερμανία: Οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι λεωφορείου!

Δραματική έλλειψη οδηγών λεωφορείων της MVG του Μονάχου: οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν: Συνταξιούχοι πίσω στο τιμόνι!

Προκειμένου να γεφυρωθεί βραχυπρόθεσμα η έλλειψη οδηγών λεωφορείων, η MVG θα πρέπει να επαναφέρει συνταξιούχους οδηγούς. Αυτό είναι το αίτημα της CSU και των Ελεύθερων Ψηφοφόρων.

Μόναχο – Τώρα είναι στο χέρι των συνταξιούχων!

Το CSU και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου ζητούν από την Εταιρεία Συγκοινωνιών Μονάχου (MVG) να επαναφέρει συνταξιούχους στην υπηρεσία σε εθελοντική βάση.

Αυτό γίνεται για να λυθεί βραχυπρόθεσμα η έλλειψη προσωπικού οδήγησης. “Αυτοί οι έμπειροι οδηγοί θα ήταν έτοιμοι να εργαστούν γρήγορα”, λέει ο επικεφαλής του CSU Manuel Pretzl.

“Χρειαζόμαστε δημιουργικές λύσεις για να διασφαλίσουμε και πάλι ένα κανονικό χρονοδιάγραμμα για το Wiesn”.

Δραματική έλλειψη οδηγών λεωφορείων: η εταιρεία δημόσιων μεταφορών παρατείνει το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων μέχρι το Wiesn

Όπως αναφέρθηκε, η MVG παρατείνει για άλλη μια φορά το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων των λεωφορείων της – μέχρι μετά το Wiesn! Ο λόγος εξακολουθεί να είναι η έλλειψη οδηγών λεωφορείων.

Αρχικά, το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά στο μεταξύ παρατάθηκε μέχρι το καλοκαίρι. Τώρα πρόκειται να διαρκέσει συνολικά ένα χρόνο!

Διότι με την ήδη ισχνή κάλυψη του προσωπικού, οι συγκοινωνιακές εταιρείες πρέπει να καλύψουν και την υπηρεσία σιδηροδρομικής αντικατάστασης.

Ο εκπρόσωπος της MVG, Maximilian Kaltner, δήλωσε: “Μας λείπουν σήμερα περίπου 50 οδηγοί για να εξασφαλίσουμε σταθερή λειτουργία”.

Και οι προοπτικές δεν βελτιώνονται, λέει ο επικεφαλής της MVG Ingo Wortmann: “Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν στις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη τη Γερμανία τα επόμενα χρόνια.

Αλλά για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη στροφή στις μεταφορές, δεν χρειαζόμαστε απλώς αντικαταστάτες – χρειαζόμαστε περισσότερους εξειδικευμένους εργαζόμενους”.

Έλλειψη οδηγών λεωφορείων στο Μόναχο

Ο επικεφαλής του CSU Μανουέλ Πρετζλ ζητά στρογγυλό τραπέζι για να μπορέσει να αντιδράσει ταχύτερα. Επομένως, ο ηγέτης του CSU Pretzl θέλει επίσης μακροπρόθεσμες λύσεις.

“Οι ελλείψεις προσωπικού πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν νωρίτερα στο μέλλον. Ως εκ τούτου, ζητώ και πάλι την άμεση σύσταση στρογγυλής τραπέζης με την MVG”.

Όπως αναφέρθηκε, η MVG θέλει ήδη να εκπαιδεύσει οδηγούς στο εξωτερικό το επόμενο έτος και να προσφέρει επίσης εκπαίδευση μερικής απασχόλησης στο Μόναχο.

Ο Pretzl τάσσεται υπέρ αυτού: “Μεσοπρόθεσμα, η κατάρτιση πρέπει να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη και πιο ελκυστική”.

Οι πρόσφυγες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν.

“Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, έχουμε πολλούς νέους συμπολίτες μας που θα ήθελαν να εργαστούν αλλά αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτό πρέπει να αλλάξει επειγόντως”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης