Εννιάχρονος από τη Νυρεμβέργη πεθαίνει μετά από τσίμπημα σφήκας

Newsroom

Γερμανία: Εννιάχρονος από τη Νυρεμβέργη πεθαίνει μετά από τσίμπημα σφήκας

Μια οικογένεια από τη Νυρεμβέργη ταξίδεψε στην ιταλική περιφέρεια Πιεμόντε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της. Σε ένα κάμπινγκ, ο γιος, εννιά ετών, τσιμπήθηκε από σφήκα και στη συνέχεια πέθανε από αναφυλακτικό σοκ.

Ένας 9χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα από σφήκα κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Αυτό ανέφερε η ιταλική εφημερίδα “La Stampa”.

Όπως εξήγησαν οι Καραμπινιέροι, το αγόρι από τη Νυρεμβέργη, που ταξίδευε με τους γονείς και τη μικρή του αδελφή, έπαιζε σε ένα αγροτόσπιτο το βράδυ, όταν μία σφήκα τον τσίμπησε στο λαιμό και του χορήγησε το δηλητήριο.

Το αγόρι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με τη “Merkur”, οι γονείς προσπάθησαν αρχικά να σώσουν το αγόρι τους με καρδιακές μαλάξεις υπό τηλεφωνική καθοδήγηση, ενώ στη συνέχεια ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών που κλήθηκε ξεκίνησε καρδιακή πίεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, η καρδιά άρχισε να χτυπά ξανά στο μεταξύ, το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων της Αλεσάντρια.

Ωστόσο, η όποια διάσωση ήρθε πολύ αργά, οι γιατροί μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν τον εγκεφαλικό θάνατο του μαθητή του δημοτικού σχολείου.

Όπως εξήγησαν στους γονείς, σύμφωνα με το “gcom24”, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσαν να κάνουν για το αγόρι.

Συνήθως, οι άνθρωποι αντιδρούν με κνίδωση, οίδημα και ερυθρότητα στο σημείο του τσιμπήματος ή ακόμη και δύσπνοια ως αποτέλεσμα αλλεργίας.

Στην περίπτωση του 9χρονου, σημειώθηκε αναφυλακτική αντίδραση, η οποία είναι πολύ σπάνια στις αλλεργίες, αλλά στη συνέχεια πολύ επικίνδυνη – σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Αλλεργίες, ένα τέτοιο σοκ κοστίζει τη ζωή ενός έως τριών ανθρώπων σε ένα εκατομμύριο κατοίκους κάθε χρόνο.

Η ταυτόχρονη κατάρρευση πολλών οργάνων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παθόντων, όπως το αγόρι από τη Νυρεμβέργη.

Εν τω μεταξύ, το παιδί χάρισε σε άλλους πέντε ανθρώπους μια δεύτερη ζωή: Το βράδυ του θανάτου του, οι γονείς του συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “tg24.sky.it”, η καρδιά του, οι δύο πνεύμονες και οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν σε δύο παιδιά και τρεις ενήλικες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης