Νέα απάτη: Προσοχή κατά την ανάληψη χρημάτων στη Γερμανία

Newsroom

Νέα απάτη: Προσοχή κατά την ανάληψη χρημάτων στη Γερμανία

Μια 58χρονη γυναίκα στο Ανόβερο έπεσε θύμα ληστείας χιλιάδων ευρώ μετά από ανάληψη χρημάτων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η απάτη…

Τις τελευταίες εβδομάδες, επιτήδειοι κλέβουν όλο και συχνότερα χρήματα από ανθρώπους που κάνουν ανάληψη χρημάτων στο κέντρο της πόλης του Ανόβερου.

Τώρα η αστυνομία προειδοποιεί για την απάτη των εγκληματιών – και δίνει συμβουλές για το πώς οι πολίτες μπορούν να προστατευτούν.

Οι άγνωστοι συνήθως παρατηρούν τα θύματά τους την ώρα που κάνουν ανάληψη χρημάτων στο γκισέ, τα ακολουθούν και συνήθως τα εμπλέκουν σε μια συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τους κλέβουν.

Μια περίπτωση συνέβη τον Ιούλιο: Μια 58χρονη γυναίκα έκανε ανάληψη πενταψήφιου ποσού στο γκισέ υποκαταστήματος τράπεζας στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, την ακολούθησαν άγνωστοι, οι οποίοι της έκλεψαν τα χρήματα από το σακίδιό της.

Ανάληψη χρημάτων: Προσέξτε για ύποπτα άτομα στην περιοχή

Η αστυνομία του Ανόβερου έχει ξεκινήσει έρευνα για την νέα κομπίνα. Συνιστούν αυξημένη προσοχή κατά την ανάληψη χρημάτων από υποκαταστήματα τραπεζών.

Κατά την ανάληψη χρημάτων, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι ο ακριβής τόπος φύλαξής τους δεν είναι αναγνωρίσιμος από τρίτους.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι συνιστούν να μην γίνεται ανάληψη μεγάλων ποσών μετρητών ταυτόχρονα στο γκισέ της τράπεζας.

Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε το προσωπικό του γκισέ πού μπορούν να κρυφτούν τα χρήματα χωρίς να τα δουν τρίτοι.

“Επιλέξτε μέρη που είναι όσο το δυνατόν πιο δυσπρόσιτα, οπότε χρησιμοποιήστε τις εσωτερικές τσέπες των ρούχων και όχι τις τσάντες και τα σακίδια πλάτης, τα οποία μπορούν εύκολα να κλαπούν ή να αρπάξουν”, προσθέτουν οι αξιωματούχοι.

Εάν έχετε μεγάλο χρηματικό ποσό, είναι καλύτερο να το μοιράσετε και να το αποθηκεύσετε σε διαφορετικά μέρη.

Επιπλέον, η αστυνομία συμβουλεύει να κοιτάξετε γύρω σας για άτομα που βρίσκονται κοντά και μπορεί να παρατηρούν την κατάσταση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης