Επιστολή στρατιώτη του Β’ ΠΠ παραδόθηκε στη χήρα του 76 χρόνια μετά

Η επιστολή Αμερικανού στρατιώτη από τη Γερμανία στη μητέρα του στη Μασαχουσέτη παραδόθηκε 76 χρόνια μετά την αποστολή της.

Ο 22χρονος λοχίας, John Gonsalves, έγραψε στη μητέρα του τον Δεκέμβριο του 1945 μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιστολή του έμελλε να μείνει κλειστή για περισσότερα από 75 χρόνια προτού βρεθεί σε κέντρο διανομής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στο Πίτσμπουργκ.

«Αγαπημένη μου μαμά, έλαβα άλλο ένα γράμμα από σένα σήμερα και χάρηκα που άκουσα ότι όλα είναι εντάξει», αναφέρει ο στρατιώτης στο γράμμα του.

«Όσο για εμένα, είμαι καλά αλλά το φαγητό είναι άθλιο τις περισσότερες φορές».

«Με αγάπη και φιλιά, ο γιος σου Τζόνι. Θα σε δω σύντομα, ελπίζω», κατέληγε η επιστολή.

Ο λοχίας πέθανε το 2015 ενώ είχε πεθάνει και η μητέρα του. Ωστόσο, η αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία βρήκε μια διεύθυνση για τη χήρα του, Angelina, την οποία ο στρατιώτης γνώρισε πέντε χρόνια αφότου έστειλε το γράμμα.

Εκτός από το γράμμα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έστειλαν και δική τους επιστολή, σημειώνονταςπως «η παράδοση αυτού του γράμματος ήταν υψίστης σημασίας για εμάς».

«Φαντάσου! Εβδομήντα έξι χρόνια!» είπε η Angelina Gonsalves στο WFXT-TV και συμπλήρωσε: «Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Η 89χρονη Angelina Gonsalves, πέρασε τις γιορτές χωρίς τον σύζυγό της, αλλά όπως είπε «είναι σαν να επέστρεψε κοντά μου».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.