Επιτρέπεται να παίρνετε κουτιά από γερμανικά σούπερ μάρκετ;

Όταν οι πελάτες αγοράζουν αυθόρμητα περισσότερα τρόφιμα από ό,τι είχαν προγραμματίσει, πολλοί φτάνουν να παίρνουν στα καταστήματα άδεια χαρτοκιβώτια. Αλλά επιτρέπεται αυτό;

Όταν ψωνίζετε σε εκπτωτικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, τα χαρτοκιβώτια συχνά στέκονται στους διαδρόμους.

Πελάτες που αγοράζουν περισσότερα από όσα είχαν αρχικά προγραμματιστεί συχνά επιλέγουν άδεια κουτιά για να μεταφέρουν τα προϊόντα στο ταμείο.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται καθεαυτό να παίρνουν τα χαρτοκιβώτια που στέκονται τριγύρω. Αυτό φαίνεται από την περίπτωση ενός πελάτη του discounter Netto.

Στο Facebook, ο πελάτης περιέγραψε την εμπειρία του ως εξής: “Μόλις μπήκα στο κατάστημα όταν μια ταμίας επισήμανε σε μια πελάτισσα ότι δεν επιτρέπεται να πάρει ένα άδειο χαρτοκιβώτιο”.

Θα έπρεπε να ζητηθεί από τους πελάτες να αγοράσουν σακούλες αντί γι’ αυτό.

Τα χαρτοκιβώτια απαγορεύεται να τα παίρνετε μαζί σας όταν ψωνίζετε;

Ο ίδιος ο πελάτης περιγράφει την εμπειρία του στα ψώνια πολύ αρνητικά: “Εγώ ο ίδιος είχα ένα δυσάρεστο συναίσθημα λόγω του εξαναγκασμού να αγοράζω σακούλες κατά τη διάρκεια των αγορών και ως εκ τούτου αγόρασα λιγότερα από τα προγραμματισμένα. Παρ’ όλα αυτά, η τσάντα σκίστηκε και στη διαδρομή”.

Σε απάντηση σε ερώτημα του “echo24.de”, το τμήμα Τύπου της Lidl γράφει: “Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ευχάριστη και εύκολη εμπειρία αγορών στα καταστήματά μας.

Ως εκ τούτου, οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κενά χαρτοκιβώτια ως βοηθήματα μεταφοράς για τα ψώνια τους στα καταστήματα μας. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης από το προσωπικό των καταστημάτων”.

Η Netto απάντησε επίσης με μια δήλωση, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν έχει τίποτα εναντίον της λήψης ή της χρήσης κενών χαρτοκιβωτίων ως βοηθητικό μέσο για τις αγορές.

Ωστόσο, τα πλαστικά κουτιά θα εξαιρούνταν από αυτό, καθώς χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Ένας εκπρόσωπος της Rewe εξήγησε όταν ρωτήθηκε: “Τα χαρτοκιβώτια είναι ανακυκλώσιμα υλικά, όχι απόβλητα. Συλλέγονται στο κατάστημα και επιστρέφονται σε κεντρικό σημείο για σκοπούς ανακύκλωσης.

Με αυτό το σκεπτικό, τα χαρτοκιβώτια δεν μπορούν να μεταφερθούν χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση/άδεια”.

Ο εκπτωτικός οίκος Norma δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος, παρά τα προφορικά και γραπτά ερωτήματα του “echo24.de”.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, συνιστάται επομένως να ρωτάτε τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ αν επιτρέπεται να παίρνετε μαζί σας χαρτόκουτα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αμφιβολίες μπορούν να διαλυθούν εκ των προτέρων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης