Επιτυχία του SPD: 600 θέσεις Parking λιγότερες στο Μόναχο

Γερμανία: Συνεχώς λάθος παρκάρισμα; Πρόστιμο 24.000 ευρώ

Το Μόναχο θα χάσει άλλες 600 θέσεις στάθμευσης τα επόμενα τρία χρόνια. Η AZ εξηγεί το σχέδιο – και γιατί το SPD πανηγυρίζει γι’ αυτό.

Όλο και λιγότερα αυτοκίνητα παρκάρουν στους δρόμους και περισσότερα αυτοκίνητα κοινής χρήσης, τα οποία οι κάτοικοι του Μονάχου μπορούν να δανειστούν αν θέλουν πραγματικά να οδηγήσουν – αυτό θέλει ο πρασινοκόκκινος συνασπισμός του δημαρχείου ως σημαντικό μέρος της κυκλοφοριακής ανατροπής.

Στη γλώσσα των συγκοινωνιολόγων, αυτό ονομάζεται “κοινή κινητικότητα”. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη δημιουργηθεί χώροι κοινής χρήσης αυτοκινήτων στο Giesing και στο Neuhausen το 2022.

Μέχρι το 2026 θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμα 200 λεγόμενα σημεία κινητικότητας, όπου θα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να δανειστείτε ένα αυτοκίνητο ή να προτιμήσετε ένα ποδήλατο ή ένα ηλεκτρονικό σκούτερ. 68 από αυτά πρόκειται να ολοκληρωθούν φέτος, όπως πρόσφατα στις Oberanger, Georg-Freundorfer-Platz, Heimeranplatz, Westendstraße, Falkenstraße, Kolumbusplatz και Schlottauerstraße.

Εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης με κοινή χρήση αυτοκινήτων στο κέντρο του Μονάχου και στα περίχωρα της πόλης

Μέχρι το 2026, 600 μόνιμες θέσεις στάθμευσης στο Μόναχο θα προορίζονται μόνο για αυτοκίνητα κοινής χρήσης και θα παραχωρηθούν σε εταιρείες κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

Όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα περίχωρα, ώστε και οι κάτοικοι εκεί να μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρουν ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη γωνία.

Αυτές οι νέες θέσεις για κοινή χρήση αυτοκινήτων θα δημιουργηθούν αρχικά για πέντε έως οκτώ χρόνια και θα κοστίζουν στις εταιρείες 30 ευρώ το μήνα ανά θέση στάθμευσης.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα μοντέλο κοινής χρήσης αυτοκινήτων όπου το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να επιστρέφεται σε σταθερές θέσεις, αλλά μπορεί να σταθμεύει σε όλες τις νόμιμες θέσεις στάθμευσης στην επιχειρηματική περιοχή.

Για τις προσφορές αυτές, το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται τώρα επίσης να αλλάξει τον κανονισμό για τα τέλη στάθμευσης και να τα κλιμακώσει ανάλογα με τη θέση (όσο περισσότεροι κάτοικοι φτάνουν στη θέση στάθμευσης, τόσο φθηνότερο είναι το τέλος στάθμευσης – αυτό κυμαίνεται από δέκα έως 100 ευρώ ανά μήνα και όχημα- τα ηλεκτρονικά οχήματα σταθμεύουν δωρεάν).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης