Οι Πράσινοι της Στουτγάρδης ζητούν δωρεάν διανομή αντηλιακών

Οι Πράσινοι της Στουτγάρδης ζητούν δωρεάν διανομή αντηλιακών

Διανεμητές με απολυμαντικά από την εποχή της Corona βρίσκονται ακόμη σε πολλά μέρη. Τώρα η απαίτηση γίνεται για δωρεάν διανομή αντηλιακών το καλοκαίρι. Μια γειτονική χώρα στα βορειοδυτικά χρησιμεύει ως πρότυπο…

Στον αγώνα κατά του καρκίνου του δέρματος, οι Πράσινοι στο δημοτικό συμβούλιο της Στουτγάρδης τάσσονται τώρα και υπέρ της δωρεάν διανομής αντηλιακών.

Σε δημόσια κτίρια και σε άλλα εύκολα προσβάσιμα σημεία θα πρέπει να υπάρχουν κατάλληλοι διανομείς, ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων.

Οι Πράσινοι επεσήμαναν το παράδειγμα της Ολλανδίας, όπου οι πολίτες μπορούν να πάρουν δωρεάν αντηλιακό σε εκατοντάδες σημεία αυτό το καλοκαίρι.

Τα διανεμητικά μηχανήματα αντηλιακών τοποθετούνται σε φεστιβάλ, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους και δήμους, ώστε όλοι να μπορούν να προστατευτούν επαρκώς από τον ήλιο.

Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια (Δείτε περισσότερα, ΕΔΩ), όπως ανέφεραν οι Πράσινοι στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης με αναφορά στην Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

“Η υπερβολική υπεριώδης ακτινοβολία αναφέρεται ως ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με μια πρώτη επισκόπηση από την Ένωση Πόλεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δωρεάν διανομή αντηλιακών στους νοτιοδυτικούς δήμους, δήλωσε εκπρόσωπος σε απάντηση σε σχετικό ερώτημα.

Με 16 μέλη, οι Πράσινοι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο της Στουτγάρδης. Ακολουθεί το CDU με 12 μέλη – επικεφαλής της επιτροπής είναι ο δήμαρχος Φρανκ Νόπερ (CDU).

Το SPD στο κοινοβούλιο του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν είχε ήδη ταχθεί υπέρ της δωρεάν διανομής αντηλιακών σε πάρκα και σχολεία, σε παραλίες και παιδικές χαρές, καθώς και σε φεστιβάλ και γιορτές.

Η αντιπολίτευση του SPD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βλέπει επίσης τα δωρεάν διανεμητές αντηλιακών ως μια ρεαλιστική απάντηση στην αυξανόμενη ζέστη.

Το βιομηχανικό συνδικάτο Bauen-Agrar-Umwelt (IG BAU) επιθυμεί δωρεάν αντηλιακό και δωρεάν νερό για όσους εργάζονται επαγγελματικά σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το συνδικάτο προβάλλει το αίτημα για τους εργαζόμενους στον τομέα των κατασκευών, τους καθαριστές προσόψεων και τους κηπουρούς, μεταξύ άλλων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης