Έρευνα: Οι μισοί πολίτες στη Βαυαρία είναι υπέρβαροι

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες στη Βαυαρία πάσχουν από παχυσαρκία, σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία. Οι άνδρες επηρεάζονται ιδιαίτερα. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών.

Μπύρα, Leberkäs ή Bratwurst: το τυπικό πλούσιο βαυαρικό φαγητό που απολαμβάνετε με υπερβολές βάζει λίπος στο σώμα σας.

Είτε οφείλεται σε αυτές τις πλούσιες τροφές είτε σε πολλά γλυκά, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, σχεδόν οι μισοί από τους ενήλικες στη Βαυαρία είναι υπερβολικά παχύσαρκοι.

Ειδικά οι άνδρες έχουν πολλά κιλά…

Οι Βαυαροί άνδρες επηρεάζονται ιδιαίτερα, σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία στη Φύρτη. Σύμφωνα με τον ορισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), το 44% από αυτούς είναι υπέρβαροι, ενώ ένα άλλο 17% είναι παχύσαρκοι. Για τις γυναίκες, τα ποσοστά είναι 27 και 13 τοις εκατό αντίστοιχα.

Αντίθετα, μόνο το 2% του πληθυσμού είναι λιποβαρές. Τα στοιχεία βασίζονται στη μικροαπογραφή του 2021. Σύμφωνα με το κρατικό γραφείο, ο ΔΜΣ στη Βαυαρία αυξάνεται εδώ και χρόνια. Από το 2005, η μέση τιμή του βαυαρικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω αυξήθηκε κατά 0,4.

Η Βαυαρή μέση γυναίκα εξακολουθεί να έχει φυσιολογικό βάρος

Ο δείκτης μάζας σώματος υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα. Από μια τιμή 25, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ενήλικες άνω των 18 ετών ως υπέρβαρους, ενώ από 30 ως παχύσαρκους.

Ωστόσο, οι διαφορές φύλου και ηλικίας δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό αυτό, σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτό, ο μέσος Βαυαρός, ο οποίος έχει ύψος 1,79 μέτρα και ζυγίζει περίπου 85,2 κιλά, είναι υπέρβαρος.

Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία δίνει ΔΜΣ 26,7. Η μέση Βαυαρή γυναίκα, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να έχει φυσιολογικό βάρος, 1,66 μέτρα και 68,2 κιλά. Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία, ο ΔΜΣ της είναι 24,8.

Οι άνθρωποι στις πόλεις είναι πιο αδύνατοι

Η έρευνα διαπιστώνει μια ορισμένη διαφορά όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών: ο μέσος ΔΜΣ μεταξύ των δύο φύλων στις αστικές περιοχές είναι χαμηλότερος, 25,2, από ό,τι στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, 26 και 26,1 αντίστοιχα.

Στο Μόναχο είναι μάλιστα ιδιαίτερα χαμηλός, 24,7. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες, όπως οι διαφορές στην ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης