Έσση: Η στάθμη των υδάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται

Μετά από ημέρες συνεχών βροχοπτώσεων, αρκετά ποτάμια στην Έσση έχουν πλημμυρίσει. Το τέλος των βροχοπτώσεων δεν είναι ακόμη ορατό.

Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση με τις πλημμύρες στην Έσση το Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή, τα επίπεδα πλημμύρας ξεπεράστηκαν σε 31 μετρητές ποταμών, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία προστασίας της φύσης, του περιβάλλοντος και της γεωλογίας της Έσσης.

Οι ποταμοί Lahn, Fulda και Eder επλήγησαν ιδιαίτερα. Τα ρέματα στην περιοχή Kinzig και στον Taunus είχαν επίσης πολύ νερό.

Στο Wetterau, τα λιβάδια πλημμύρισαν. Κοντά στο Heuchelheim (περιφέρεια Gießen), η εθελοντική πυροσβεστική ανέσυρε από το νερό ένα αυτοκίνητο.

Η στάθμη των υδάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται

Οι βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στις περιοχές Vogelsberg, Westerwald και Rothaargebirge.

Δεδομένου ότι οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, η κρατική υπηρεσία αναμένει περαιτέρω άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Στους υδρομετρητές στο Μάρμπουργκ, το Γκίσεν και το Λέουν, η στάθμη πλημμύρας 3 θα μπορούσε να φθάσει ή να υπερβεί το επίπεδο. Αρχικά δεν υπήρχε κίνδυνος πλημμύρας στον Ρήνο και τον Μάιν.

Το στάδιο αναφοράς 1 επιτυγχάνεται μόλις ένα υδάτινο σώμα γεμίσει μέχρι το χείλος και το νερό έχει ήδη ξεπεράσει τις όχθες του σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Έσσης, το επίπεδο ειδοποίησης 2 αντιστοιχεί σε “μεγάλη πλημμύρα” που πλημμυρίζει ιδιοκτησίες κοντά στις όχθες και προκαλεί υπερχείλιση.

Από το επίπεδο αναφοράς 3 και μετά, τα χωριά περικλείονται από πλημμυρικά ύδατα και οι δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης