Παραδοσιακό εστιατόριο του Αμβούργου κλείνει μετά από 376 χρόνια

Ένα ήσυχο τέλος για το “Norddeutsche Haus”: μετά από περισσότερα από 300 χρόνια, ίσως και πολύ περισσότερα, το παραδοσιακό εστιατόριο κλείνει. Οι λόγοι είναι πολλαπλοί.

Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι άνοιξε το 1646, ίσως και νωρίτερα: Αλλά μετά από 376 χρόνια, το “Norddeutsche Haus” στο Altengammer Elbdeich κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

Ο φορέας εκμετάλλευσης επιβεβαίωσε αυτό στην εφημερίδα “Hamburger Abendblatt”.

Το παραδοσιακό μαγαζί διοικείται τελευταία από την όγδοη γενιά. Τώρα οι σημερινοί ιδιοκτήτες Marc-René Pastel και Karl-Hermann Dietrich παραιτούνται.

Οι δύο εστιάτορες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι θα υπήρχαν διάφοροι λόγοι για το κλείσιμο του εστιατορίου στο τέλος του έτους.

Οι διάφοροι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού ήταν ένας από αυτούς, είπαν, αλλά άλλοι λόγοι ήταν η ενεργειακή κρίση που προστέθηκε φέτος και τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν εδώ και χρόνια στις επιχειρήσεις εστίασης.

Το εστιατόριο στο Αμβούργο κάνει μια νέα αρχή

Ο εστιάτορας Pastel προφανώς θέλει να συνεχίσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλει να εργαστεί για μια εταιρεία εκδηλώσεων στο μέλλον.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο ίδιος και ο Dietrich αποχαιρέτησαν τους τελευταίους θαμώνες του εστιατορίου “Norddeutsches Haus”.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές παραδοσιακές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν.

Οι λόγοι, ωστόσο, δεν οφείλονται αποκλειστικά στην ενεργειακή κρίση – υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι λόγοι.

Στην Έσση, για παράδειγμα, η παραδοσιακή ζυθοποιία Pfungstädterei ανακοίνωσε το επικείμενο κλείσιμό της- εδώ η απόφαση ενός δημοτικού συμβουλίου ήταν το καθοριστικό σημείο.

Στο νησί Sylt, το “Das kleine Restaurant” έκλεισε πριν από λίγες εβδομάδες – οι επισκέπτες του δημοφιλούς εστιατορίου ήταν “σοκαρισμένοι”. Η απόφαση του Franz Ganser είχε προγραμματιστεί από καιρό.

Στη Φρανκφούρτη, ένα κρεοπωλείο έκλεισε πρόσφατα – ο λόγος ήταν ο ολοένα και πιο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά κρέατος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης