Εβδομάδα Stau έρχεται στη Γερμανία: Τι να προσέξετε…

Εβδομάδα Stau έρχεται στη Γερμανία: Τι να προσέξετε...

Μαζικά μποτιλιαρίσματα αναμένονται καθώς η Γερμανία εισέρχεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα ταξιδιωτικά Σαββατοκύριακα….

Σύμφωνα με την ένωση αυτοκινητιστών ADAC, οι αυτοκινητιστές στη Γερμανία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα από τα πιο πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα της τρέχουσας περιόδου διακοπών.

Επειδή ξεκινούν οι διακοπές στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και ταυτόχρονα πολλοί παραθεριστές από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Σκανδιναβία θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αναμένεται ένα άσχημο Σαββατοκύριακο για κυκλοφοριακή συμφόρηση, δήλωσε η ADAC.

Οι ταξιδιώτες με αυτοκίνητο ή λεωφορείο μπορούν να περιμένουν να αισθανθούν τις πρώτες επιπτώσεις το απόγευμα της Παρασκευής, ανέφεραν.

Οι καλοκαιρινές διακοπές της Βαυαρίας ξεκινούν επίσημα τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και διαρκούν έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διακοπές της Βάδης-Βυρτεμβέργης ξεκινούν την Πέμπτη 27 Ιουλίου και διαρκούν επίσης έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι διακοπές ξεκίνησαν ήδη στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου.

Το επερχόμενο Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί έτσι το μοναδικό αυτό καλοκαίρι που και τα 16 γερμανικά κρατίδια βρίσκονται σε Sommerferien (καλοκαιρινές διακοπές), γνωστές και ως Schulferien (σχολικές διακοπές).

Ποια δρομολόγια επηρεάζονται περισσότερο;

Η ADAC προέβλεψε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων προς τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας.

Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης να υπολογίζουν σε μεγάλη συμφόρηση στις διαδρομές μεταξύ Βρέμης-Λούμπεκ στην Α1, Φρανκφούρτης-Πασσάου στην Α3, Hattenbacher Dreieck-Βασιλείας στην Α5, Μανχάιμ-Νυρεμβέργης στην Α6 και Αμβούργου-Φλένσμπουργκ στην Α7.

Σύμφωνα με την ADAC, θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδρομές με μεγάλη κυκλοφορία στις Α8, Α9, Α19, Α24, Α45, Α61, Α81, Α93, Α95, Β2 και Α99.

Η ADAC προβλέπει επίσης υψηλό επίπεδο κυκλοφοριακής συμφόρησης στις γειτονικές χώρες – συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών επιστροφής στη Γερμανία.

Η κυκλοφορία στις διαδρομές Tauern, Fernpass, Inntal, Brenner και Gotthard, καθώς και στους δρόμους από και προς τις ιταλικές, γαλλικές και κροατικές ακτές θα σταματήσει επανειλημμένα κατά τμήματα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να διαθέσουν ένα “μεγάλο μαξιλάρι χρόνου” στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων προς τη Σκανδιναβία και πίσω, προειδοποίησε η ADAC.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης