Εισαγγελική παρέμβαση σε περιστατικό στο αεροδρόμιο Μονάχου

Με 1.035 πτήσεις προς Ελλάδα από το Μόναχο το καλοκαίρι του 2023

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο του Μονάχου: Μόνο η κλήση έκτακτης ανάγκης βοήθησε τους επιβάτες μιας πτήσης προς Αττάλεια να βγουν από το αεροπλάνο τους. Τώρα αναζητείται ο ένοχος…

Αρκετοί επιβάτες αναγκάστηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στη ζέστη στο αεροδρόμιο του Μονάχου σε ένα αεροπλάνο που δεν μπορούσε να απογειωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το αεροπλάνο μιας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας επρόκειτο να απογειωθεί το πρωί της Κυριακής με προορισμό την Αττάλεια, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Αντ’ αυτού, οι επιβάτες και το πλήρωμα έπρεπε να περιμένουν σχεδόν τρεις ώρες σε ένα μη κλιματιζόμενο αεροπλάνο. Οι επιβάτες κάλεσαν τελικά τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Μόνο τότε το αεροδρόμιο αντιλήφθηκε το πρόβλημα. Διάφορα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί προηγουμένως στο περιστατικό.

Αφού ενημερώθηκε το αεροδρόμιο, οργανώθηκαν αμέσως σκάλες και οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Τους δόθηκε νερό και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί κανείς στο νοσοκομείο. Η πτήση απογειώθηκε περίπου πέντε ώρες μετά την πραγματική ώρα αναχώρησης.

Ζέστη στο αεροπλάνο στο Μόναχο: Ποιος ευθύνεται;

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Tui ναύλωσε το αεροπλάνο. Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε κάτι τέτοιο τη Δευτέρα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επιβάτες που είχαν κάνει κράτηση μέσω της Tui, αλλά αυτό συμβαίνει με πολλές πτήσεις. Την ευθύνη φέρει η αεροπορική εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία, η εισαγγελία του Λάντσχουτ ξεκίνησε έρευνα κατά της αεροπορικής εταιρείας.

Η έρευνα θα εξετάσει κατά πόσον η αεροπορική εταιρεία ήταν υπαίτια.

Δείτε το ιστορικό εδώ -> Αεροδρόμιο Μονάχου: Επιβάτες καταρρέουν μέσα στο αεροπλάνο

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης