Φωτεινή λάμψη: Μετεωρίτης έπεσε στη Βαυαρία (Video)

Φωτεινή λάμψη: Μετεωρίτης έπεσε στη Βαυαρία (Video)

Το βράδυ της Δευτέρας (26.06.2023), περίπου στις 22:45, ένα εντυπωσιακό θέαμα σημειώθηκε στον ουρανό πάνω από τη Φραγκονία (Βαυαρία). Αρκετοί άνθρωποι ανέφεραν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι είδαν ένα έντονο φως στον ουρανό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επρόκειτο για μετεωρίτη που κάηκε πάνω από τη Γερμανία. Όμως το φαινόμενο δεν περιορίστηκε στη Γερμανία: σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το ουράνιο σώμα ήταν ορατό και στην Τσεχική Δημοκρατία. Η κάμερα του Daniel Neumann από το Pilsen της Τσεχίας κατάφερε να καταγράψει το ουράνιο σώμα. Δείχνει τη φωτεινή λάμψη του μετεωρίτη στον ουρανό.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το γεγονός ως εκπληκτικό και σουρεαλιστικό. Πολλοί ανέφεραν ένα έντονα λαμπερό αντικείμενο που ταξίδευε στον νυχτερινό ουρανό με μεγάλη ταχύτητα.

Τέτοια γεγονότα είναι εξαιρετικά σπάνια και συνεχίζουν να γοητεύουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το Video

Για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, το θέμα είναι ξεκάθαρο. Μετά από περισσότερες από 400 επιβεβαιωμένες παρατηρήσεις σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη, οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για μετεωρίτη. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στις εικόνες που δείχνουν το αντικείμενο να διαλύεται. Ο κατακερματισμός είναι ένα σαφές σημάδι ενός μετεωρίτη. Το Ινστιτούτο Ερευνών δεν διευκρίνισε το μέγεθος και την τροχιά του αντικειμένου, αλλά η διάμετρός του ήταν πιθανότατα περίπου ένα μέτρο.

Πήρε φωτιά το τηλέφωνο της αστυνομίας

“Υπήρξαν αρκετές κλήσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Κεντρικής Φραγκονίας. Προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην επρόκειτο για ένα αεροσκάφος που συνετρίβη, για παράδειγμα, “πολλές υπηρεσίες” επικοινώνησαν τηλεφωνικά. Μεταξύ αυτών ήταν οι αρχές αεροπορικής ασφάλειας και η Bundeswehr.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε για τελευταία φορά στις 4 μ.μ. της Τρίτης.

Video


Δείτε επίσης