Σφήκα ανάγκασε πτήση της Lufthansa σε αναγκαστική προσγείωση

Σφήκα ανάγκασε πτήση της Lufthansa σε αναγκαστική προσγείωση

Ένα πολύ μικρό ζώο παραλύει ένα μεγάλο αεροσκάφος. Πώς έγινε η ασυνήθιστη περίπτωση σε ένα αεροσκάφος της Lufthansa;

Μια πτήση της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη προς τη Δρέσδη ματαιώθηκε στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της πύλης “Aviation Herald”.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο μετά από περίπου 40 λεπτά στον αέρα επειδή οι πιλότοι του αεροπλάνου παρατήρησαν μια αναξιόπιστη ένδειξη ταχύτητας.

Η περίεργη υπόθεση έγινε γνωστή μόλις τώρα μέσω του ρεπορτάζ του περιοδικού.

Η ένδειξη ταχύτητας είναι ένα κρίσιμο όργανο για τους πιλότους. Όταν ο δείκτης ταχύτητας γίνεται αναξιόπιστος, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο πιλοτήριο και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Σύμφωνα με το “Aviation Herald”, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια σφήκα να κρύβεται σε ένα σωλήνα ενός οργάνου που μετράει την ταχύτητα και το ύψος, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια μιας μεταγενέστερης εξέτασης του αεροσκάφους της Lufthansa.

Αυτός ο λεγόμενος σωλήνας Pitot βρίσκεται στο εξωτερικό του αεροσκάφους για το σκοπό αυτό.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν σε ένα αεροσκάφος αντικατάστασης, το οποίο τελικά έφτασε στη Δρέσδη με λίγο περισσότερο από τρεις ώρες καθυστέρηση.

Τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη περιστατικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: Σύμφωνα με αυτό, ένα φορτηγό αεροσκάφος Boeing αναγκάστηκε να διακόψει την προσέγγιση προσγείωσης και παραλίγο να συντριβεί.

Η υπόθεση διερευνάται τώρα από ειδικούς. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Video

Κεντρική φωτογραφία αρχείου
GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης