Φωτιά στο Μόναχο: Δύσκολη επιχείρηση για την πυροσβεστική

Καίγεται η πατρίδα μας κι εσείς δεν ντρέπεστε

Πυρκαγιά σε δάσος 1000 τετραγωνικών μέτρων. Η επιχείρηση για την πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου ήταν δύσκολη επειδή ο πλησιέστερος κρουνός είναι μακριά..

Ενημέρωση: 12.24 μ.μ. 14.06.2023

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για εμπρησμό μετά από δασική πυρκαγιά στο Μόναχο

Μετά από δασική πυρκαγιά στο Μόναχο, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για εμπρησμό από αμέλεια.

Περαστικοί παρατήρησαν την Τρίτη καπνό να βγαίνει από μια δασώδη περιοχή μεταξύ του βόρειου αμαξοστασίου και της Trollblumenstraße και στη συνέχεια ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αφού η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τη φωτιά μετά από μια δύσκολη επιχείρηση (βλ. αρχική αναφορά), η αστυνομία βρήκε στο σημείο σκεύη που υποδηλώνουν ότι εκεί είχε πραγματοποιηθεί μη εξουσιοδοτημένο μπάρμπεκιου.

Οι υλικές ζημιές υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Κανένα άτομο δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά.

——————————–

Δασική πυρκαγιά στο Μόναχο – επιχείρηση της πυροσβεστικής με δύσκολη παροχή νερού πυρόσβεσης

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε δασική πυρκαγιά στο Μόναχο. Κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας παρατήρησαν καπνό να βγαίνει από την περιοχή βόρεια του αμαξοστασίου Munich North το βράδυ της Τρίτης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ξεκίνησαν αμέσως για να βρουν την πηγή της φωτιάς. Βρισκόταν σε μια δασική περιοχή περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ της Trollblumenstraße και των γραμμών, η οποία δεν ήταν προσβάσιμη με τα πόδια.

Χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα για να μπορέσει η πυροσβεστική να προσεγγίσει το ακριβές σημείο, καθώς έπρεπε πρώτα να ανοίξει ο δρόμος προς τις φλόγες με αλυσοπρίονα.

Ήδη από την αρχή της επιχείρησης, ο διοικητής του συμβάντος κάλεσε ένα ειδικό πυροσβεστικό όχημα και ένα φορτηγό εξοπλισμού. Αυτό κατέστησε δυνατή τη χρήση ειδικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση πυρκαγιών περιοχής και βλάστησης.

Επιπλέον, το πυροσβεστικό σώμα χρησιμοποίησε ένα ATV (AllTerrainVehicles) για τα εκτεταμένα μέτρα αναγνώρισης για τις διαδρομές προσέγγισης και την κατάλληλη διαδρομή για την παροχή νερού.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων κοντά στο βόρειο αμαξοστάσιο του Μονάχου και την Trollblumenstraße

Καθώς δεν υπάρχει παροχή νερού στην περιοχή, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα όχημα για να τοποθετήσουν ένα σωλήνα μήκους σχεδόν 1000 μέτρων από τον πλησιέστερο διαθέσιμο κρουνό στον τόπο της πυρκαγιάς.

50 πυροσβέστες από την εθελοντική και την επαγγελματική πυροσβεστική εργάζονταν επί τρεισήμισι ώρες για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές στη βλάστηση.

Η έκταση της ζημιάς δεν είναι γνωστή, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η αστυνομία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της πυρκαγιάς.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης