Η Γερμανία αποκτά σχέδιο προστασίας από τη θερμότητα

Η Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα του έτους στη Γερμανία

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η κλιματική αλλαγή προκαλεί πολύ συχνότερα κύματα καύσωνα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μέριμνα για την προστασία από τη ζέστη στη Γερμανία

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εκπονήσει ένα σχέδιο προστασίας από τη ζέστη για τη Γερμανία.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε καμία μέριμνα κατά του θανάτου από καύσωνα στη Γερμανία”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD.

Είναι απαράδεκτο να θρηνούμε κάθε χρόνο 5.000 έως 20.000 θανάτους από τη ζέστη. Για το λόγο αυτό, θα καλέσει την επόμενη εβδομάδα εκπροσώπους του ιατρικού επαγγέλματος, της νοσηλευτικής και του συστήματος υγείας, δήλωσε ο Lauterbach.

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να εξεταστεί σε ποιο βαθμό μπορεί να προσφερθεί δωρεάν πόσιμο νερό ή καταφύγια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μια ιδέα για τη ζέστη που αναπτύχθηκε στη Γαλλία θα πρέπει να χρησιμεύσει ως πρότυπο.

Εκεί, ανάλογα με τη σοβαρότητα ενός κύματος καύσωνα, ενεργοποιούνται μέτρα προστασίας σε όλη τη χώρα, για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι καλούνται και προειδοποιούνται σε περίπτωση καύσωνα και τους ζητείται να πίνουν τακτικά νερό.

Ο Lauterbach θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι πληροφορίες θα διατίθενται σε βάση εφαρμογής. Επιπλέον, στο μέλλον θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας δικτυακός τόπος για το θέμα.

Οι καύσωνες δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο τους ηλικιωμένους στη Γερμανία

Η Γερμανία θα πληγεί περισσότερο από τους καύσωνες τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνέχισε ο υπουργός.

Ο Lauterbach αντιδρούσε στα αιτήματα των ιατρικών και νοσηλευτικών επαγγελμάτων, καθώς και της Γερμανικής Συμμαχίας για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία (KLUG), η οποία θέλει να επιστήσει την προσοχή στην έλλειψη προληπτικών μέτρων στη Γερμανία.

4500 θάνατοι από τη ζέστη πέρυσι

Μόνο πέρυσι σημειώθηκαν περισσότεροι από 4500 θάνατοι από τη ζέστη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

Στα τρία καλοκαίρια από το 2018 έως το 2020, περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία λόγω της ζέστης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης