Φούρνος 700 ετών κλείνει καταστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού!

Μειώνεται ο αριθμός των αρτοποιείων στη Γερμανία

Το παραδοσιακό αρτοποιείο Hofpfisterei του Μονάχου υποφέρει από πτώση του κύκλου εργασιών, αλλά κυρίως από οξεία έλλειψη προσωπικού. Τρία υποκαταστήματα έχουν ήδη αναγκαστεί να κλείσουν.

Οι παραδοσιακοί φούρνοι της Hofpfisterei αποτελούν απλώς μέρος του αστικού τοπίου του Μονάχου.

Εξάλλου, η Pfisterei υπάρχει εδώ και σχεδόν 700 χρόνια. Αλλά τώρα όλο και περισσότερα υποκαταστήματα στην πόλη πρέπει να κλείσουν.

Αυτό όμως οφείλεται μόνο εν μέρει στον κύκλο εργασιών των καταστημάτων; Όχι, η Hofpfisterei έχει έλλειψη προσωπικού.

Τρία υποκαταστήματα έχουν ήδη κλείσει και θα ακολουθήσουν κι άλλα τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τρία υποκαταστήματα έχουν ήδη κλείσει: έλλειψη προσωπικού στην Hofpfisterei

Μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί οι τοποθεσίες στην Müllerstraße, Barer Straße και Hohenzollernstraße.

Μια λιτή αφίσα ενημερώνει τους πελάτες για το τι έχει συμβεί: “Δυστυχώς, κλείνουμε το υποκατάστημά μας λόγω έλλειψης προσωπικού”.

Αρχικά, η εταιρεία κράτησε τα σημεία ανοιχτά μόνο τα πρωινά για να αντιμετωπίσει λίγο την έλλειψη προσωπικού, αποκάλυψε στην “TZ” ο εκπρόσωπος της Hofpfisterei Thomas Lillpopp.

Το αλλαγμένο ωράριο λειτουργίας δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της Hofpfisterei

Ωστόσο, το αλλαγμένο ωράριο λειτουργίας δεν ήταν ούτε φιλικό προς τους πελάτες ούτε θα μπορούσε να λύσει το πραγματικό πρόβλημα, συνέχισε ο Lillpopp.

Η Hofpfisterei διαμαρτύρεται εδώ και πολύ καιρό για “ακραία έλλειψη προσωπικού”, σημειώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στις πωλήσεις.

Ο παραδοσιακός φούρνος του Μονάχου δεν είναι ο μόνος σε αυτή την κατάσταση.

Τα βαυαρικά αρτοποιεία σε δύσκολη θέση: το ενδιαφέρον για την τέχνη μειώνεται

Το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τον τομέα γενικά έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Μόνο στη Βαυαρία, περισσότερα από 2.000 αρτοποιεία βάζουν λουκέτο κάθε χρόνο. Οι παλαιότεροι ιδιοκτήτες συχνά δεν μπορούν να βρουν διάδοχο για την επιχείρησή τους.

Η Hofpfisterei μαστίζεται όχι μόνο από την έλλειψη προσωπικού αλλά και από τη μείωση του κύκλου εργασιών. Κυρίως λόγω του υψηλού πληθωρισμού, ο αριθμός των πελατών έχει μειωθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Thomas Lillpopp στην “TZ”.

Η Hofpfisterei αναζητά νέες τοποθεσίες παρά το κλείσιμο

Ως εκ τούτου, κάθε μία από τις 157 τοποθεσίες της Hofpfisterei πρέπει να εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν αξίζει ακόμη να λειτουργήσει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εάν ένα υποκατάστημα κλείσει, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς αναζητούνται νέες, πιο υποσχόμενες τοποθεσίες.

Για παράδειγμα, το κλειστό υποκατάστημα στη Müllerstraße πρόκειται να επαναλειτουργήσει σε κοντινή απόσταση στο τέλος του έτους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης