Βαυαρία: Εκατοντάδες συμμετέχοντες στο Kötztinger Pfingstritt

Βαυαρία: Εκατοντάδες συμμετέχοντες στο Kötztinger Pfingstritt

Εκατοντάδες συμμετέχοντες προσήλθαν και φέτος στην παραδοσιακή ιππασία της Πεντηκοστής στο Bad Kötzting στην περιοχή Cham. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έφιππη πομπή δέησης στην Ευρώπη. Η προέλευσή της έγκειται σε έναν θρύλο από το έτος 1412.

Στο Bad Kötzting της περιφέρειας Cham, περίπου 700 ιππείς και τα άλογά τους συμμετείχαν στην παραδοσιακή ιππασία της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος.

Με τα υπέροχα στολισμένα άλογά τους, οι άνδρες έκαναν ιππασία από την εκκλησία του Αγίου Βίτου στο Bad Kötzting προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Steinbühl, περίπου επτά χιλιόμετρα μακριά. Εκεί τελέστηκε λειτουργία.

Ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Hubert Aiwanger και ο Βαυαρός υπουργός Μεταφορών Christian Bernreiter ήταν επίσης εκεί έφιπποι.

Μετά τη λειτουργία στο Steinbühl και μια σύντομη ανάπαυση για άλογο και αναβάτη, οι προσκυνητές επέστρεψαν στο Bad Kötzting. Εδώ πραγματοποιήθηκε παράλληλα το πολυήμερο φεστιβάλ της Πεντηκοστής.

Στο επίκεντρο των εορτασμών βρίσκεται η νύφη και ο γαμπρός της Πεντηκοστής: Ο γαμπρός Mathias Miethaner (28 ετών) έχει ήδη συμμετάσχει δεκαπέντε φορές στη διαδρομή της Πεντηκοστής. Η νύφη του είναι η 25χρονη Annabell Prager.

Η μεγαλύτερη έφιππη πομπή στην Ευρώπη

Το Whitsun Ride θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες έφιππες πομπές στην Ευρώπη. Το έθιμο χρονολογείται από μια ιστορία του 1412. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας ιερέας ήθελε να διαβάσει έναν ετοιμοθάνατο έφιππο.

Για την προστασία του, τον συνόδευαν γενναία παλικάρια από το Bad Kötzting. Εκείνη την εποχή, οι άνδρες ορκίστηκαν ότι αν επέστρεφαν σώοι στο σπίτι τους, θα επαναλάμβαναν τη βόλτα κάθε χρόνο.

Μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να ιππεύσουν στο Whitsun Ride. Οι γυναίκες επιτρέπεται να βοηθούν μόνο στη διακόσμηση των αλόγων.

Το 2015, το Bad Kötztinger Pfingstritt συμπεριλήφθηκε στο κρατικό μητρώο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Βαυαρίας.

Οι διοργανωτές απέφυγαν σκόπιμα να συμπεριλάβουν την ιππασία στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, επειδή θα έπρεπε να καταστήσουν την ιππασία προσβάσιμη στις γυναίκες.

Ωστόσο, για λόγους παράδοσης, αυτό απορρίπτεται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πομπής της διαδρομής του Whitsun Ride.

Το Bad Kötztinger Pfingstritt είναι μια Χριστιανική πομπή

Το 2004, ο Gerhard Ludwig Müller, τότε επίσκοπος του Ρέγκενσμπουργκ, ήταν ο πρώτος επίσκοπος που συμμετείχε στο Ride της Πεντηκοστής.

Εξέδωσε ένα διάταγμα το οποίο ανύψωσε το Pentecost Ride και πάλι σε Χριστιανική πομπή και έτσι επέτρεψε τη μεταφορά των Αχράντων Μυστηρίων.

Αυτό είχε απαγορευτεί από ένα ποιμαντικό διάταγμα που εξέδωσε ο επίσκοπος Ignatius von Senestry το 1869.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης