Φυτικά έλαια αντί για ντίζελ στις γερμανικές μηχανές της DB

Στο εξής, οι εμπορικές μηχανές της Deutsche Bahn θα κινούνται με χρησιμοποιημένο φυτικό έλαιο. Το πρατήριο καυσίμων στο Βόρειο αμαξοστάσιο του Μονάχου μετατράπηκε για το σκοπό αυτό.

Οι μηχανές ελιγμών και οι εμπορευματικές μηχανές των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) στο Μόναχο ανεφοδιάζονται πλέον με χρησιμοποιημένο φυτικό έλαιο αντί για ντίζελ.

Αυτό αναμένεται να βελτιώσει το ισοζύγιο CO2 των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, όπως ανακοίνωσε η DB.

Εμπορευματικές μηχανές: λειτουργούν τώρα με φυτικά έλαια αντί για ντίζελ

Η Sigrid Nikutta, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DB, υπεύθυνη για τις εμπορευματικές μεταφορές, ανακοίνωσε ότι οι μηχανές της DB Cargo σε όλη τη Γερμανία θα ανεφοδιάζονται με δέκα εκατομμύρια λίτρα καυσίμου γνωστού ως “HVO” (Hydrotreated Vegetable Oil), το οποίο παράγεται από υπολείμματα φυτικών ελαίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρατήριο καυσίμων της DB στο Βόρειο αμαξοστάσιο του Μονάχου, το οποίο έχει μετατραπεί πλήρως σε HVO, διανέμει περίπου τρία εκατομμύρια λίτρα ετησίως.

Σύμφωνα με τη DB, τα δέκα εκατομμύρια λίτρα καυσίμου φυτικών ελαίων εξοικονομούν περίπου 30.000 τόνους CO2 που διαφορετικά θα παράγονταν από τις μετακινήσεις με ντίζελ.

Κατά συνέπεια, η DB Cargo ενέκρινε το νέο καύσιμο για όλες τις 800 μηχανές της.

Ο Florian Herrmann (CSU), επικεφαλής της κρατικής καγκελαρίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση του κρατιδίου θέλει επίσης να προωθήσει την επέκταση των εναέριων γραμμών (ηλεκτροφόρα καλώδια) και τη χρήση τρένων με υβριδικά τρένα με υδρογόνο ή μπαταρίες.

Τα τελευταία είναι τρένα που είναι εξοπλισμένα τόσο με παντογράφους όσο και με μπαταρίες και μπορούν έτσι να κυκλοφορούν και σε μη ηλεκτροδοτούμενες γραμμές.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν εδώ και χρόνια το γεγονός ότι πολλές δευτερεύουσες γραμμές εξακολουθούν να μην ηλεκτροδοτούνται.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης