Γερμανία: Στα 13 δισ. ευρώ το φετινό πακέτο στήριξης της κυβέρνησης

Το πακέτο στήριξης των πολιτών και των εταιρειών απέναντι στον καλπάζοντα πληθωρισμό θα ανέλθει στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα συνεισφέρει τα 12 από αυτά, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Καθώς ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση κυμάνθηκε στο 7,9% τον Αύγουστο, το Βερολίνο δεχόταν πιέσεις να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την αλματώδη αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Για το 2023 η στήριξη αυτή θα φτάσει περίπου τα 42,5 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 θα προέλθουν από τα ομοσπονδιακά ταμεία, σύμφωνα με την ανάλυση του πακέτου αρωγής που είχε προαναγγελθεί από την Κυριακή.

Εφάπαξ καταβολή 300 ευρώ στους συνταξιούχους στη Γερμανία

Προβλέπεται επίσης μια εφάπαξ καταβολή 300 ευρώ στους συνταξιούχους. Το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 6 δισεκ. ευρώ, δηλαδή το μισό του πακέτου βοήθειας για το 2022.

Οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις θα λάβουν συνολικά 3 δισεκ. ευρώ φέτος και του χρόνου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου, 10,1 δισεκ. ευρώ, θα διατεθεί για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Το μειωμένο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς –συνέχεια του εξαιρετικά δημοφιλούς εισιτηρίου των 9 ευρώ που προσφερόταν φέτος το καλοκαίρι– θα στοιχίσει περίπου 3 δισεκ. ευρώ το 2023.

Το υπουργείο ανέφερε ότι στην ανάλυση δεν περιλαμβάνονται οι οικονομικές επιπτώσεις από την αναβολή της αύξησης της τιμής του CO2 και το συμφωνημένο πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.