Γερμανία: Αυξήσεις 15% ζητούν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι

Το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους της Deutsche Post AG να απεργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη ενόψει των μισθολογικών διαπραγματεύσεων, στις οποίες οι εργαζόμενοι επιδιώκουν αύξηση μισθών κατά 15%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το εν λόγω συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους της Deutsche Post σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να απεργήσουν για δύο ημέρες ενόψει των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν τα κέντρα επιστολών και δεμάτων καθώς και την παράδοση και θα στείλουν ένα “σαφές μήνυμα” στην εταιρεία με έδρα τη Βόννη, δήλωσε η Verdi.

Περίπου 42.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργίες στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το συνδικάτο που εκπροσωπεί 160.000 υπαλλήλους της Deutsche Post.

Η Verdi ζητά αυξήσεις μισθών 15% για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και 200 ευρώ περισσότερα το μήνα για τους μαθητευόμενους και τους διπλούς φοιτητές, για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού που εκτοξεύεται και του κόστους ζωής.

“Οι εργαζόμενοι πλήττονται ιδιαίτερα από τον υψηλό πληθωρισμό, επειδή πρέπει να ξοδεύουν μεγάλο μέρος του καθαρού εισοδήματός τους σε τρόφιμα και ενέργεια”, αναφέρει το συνδικάτο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

“Έχουμε ήδη δηλώσει ότι θα παρουσιάσουμε μια προσφορά στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου.

Συνεπώς, οι προειδοποιητικές απεργίες που ανακοινώθηκαν είναι υπερβολικές κατά την άποψή μας”, ανέφερε η Σόνια Ραντόιτσιτς, εκπρόσωπος της Deutsche Post, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: Capital

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.