Γερμανία: Ακτιβιστής για το κλίμα χάνει μέρος του δακτύλου του

Έχει γίνει μια αιματηρή διαμαρτυρία: Ακτιβιστές του κλίματος της “Τελευταίας Γενιάς” απέκλεισαν έναν δρόμο στην Κολωνία. Ο David Berres κόλλησε επίσης το χέρι του στην άσφαλτο. Όταν η αστυνομία τον απομάκρυνε, μέρος από το δάχτυλο του ακτιβιστή σκίστηκε..

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Berres και άλλοι ακτιβιστές είχαν κολλήσει σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην παλιά πόλη της Κολωνίας.

Η κυκλοφορία σταμάτησε μέχρι που έφτασε η αστυνομία και απομάκρυνε τους ακτιβιστές του κλίματος από το δρόμο. Με οδυνηρές συνέπειες για τον Berres: η παλάμη και το δάχτυλό του σκίστηκαν, καλυμμένα με αίμα.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο RTL, ο ακτιβιστής δήλωσε ικανοποιημένος από τη δράση: “Εξωτερικά, φαίνεται χειρότερο απ’ ό,τι είναι. Βέβαια, αυτή τη στιγμή αιμορραγώ έντονα”..

“Έχουμε σίγουρα προσελκύσει μεγάλη προσοχή. Πετύχαμε μια αναστάτωση.

Και αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς: να ασκούμε πίεση στους κυβερνώντες, να φέρνουμε το θέμα της προστασίας του κλίματος και της κλιματικής δικαιοσύνης στην προσοχή του κοινού ξανά και ξανά, και ελπίζω ότι το πετύχαμε αυτό σήμερα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης