Γερμανία: Συστήνει αναμνηστική δόση για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών

Η επιτροπή εμβολίων STIKO της Γερμανίας συνέστησε την Πέμπτη ότι όλα τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών να προχωρήσουν σε εμβολιασμό με αναμνηστική δόση για τον COVID-19, παρόλο που ο ΕΜΑ δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση καθιστά τη Γερμανία μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που προχωρά στην εν λόγω σύσταση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Ουγγαρία.

Η επιτροπή είπε ότι η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνει με το mRNA εμβόλιο των BioNTech/Pfizer και θα πρέπει να χορηγηθεί το νωρίτερο τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

“Η τρέχουσα κατάσταση, με την απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και τις επικίνδυνες συνέπειες για το σύστημα υγείας στη Γερμανία, καθιστά αναγκαία την παράταση της εκστρατείας εμβολιασμού”, ανέφερε η STIKO σε ανακοίνωσή της.

Ενώ τα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών είναι ακόμη περιορισμένα, ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών εκτιμήθηκε ότι είναι πολύ χαμηλός, πρόσθεσε.

Καθώς ο EMA δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση, η Γερμανία θα είναι υπεύθυνη για οποιεσδήποτε υποχρεώσεις που συνδέονται με το αναμνηστικό εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Ο EMA τόνισε αυτή την εβδομάδα ότι επανεξετάζει εάν θα επεκτείνει την έγκριση αναμνηστικών για εμβόλια Pfizer σε εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών και αναμένει ότι οι φαρμακοποιοί θα υποβάλουν αίτηση και για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.