Γερμανία: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα ανεργίας

Η πιθανή εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη Γερμανία θα έχει επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, καθώς οι ανεμβολίαστοι θα μπορούσαν να χάσουν την αξίωσή τους για επιδόματα ανεργίας και οι εργοδότες θα μπορούσαν να απορρίψουν τους αιτούντες για εργασία εάν δεν εμβολιαστούν.

«Μόνο όταν υπάρχει γενική υποχρέωση εμβολιασμού και οι παραβιάσεις έχουν επίσης νομικές συνέπειες, οι εργοδότες μπορούν να απορρίψουν έναν αιτούντα επειδή δεν εμβολιάστηκε ή δεν έχει αναρρώσει», δήλωσε στο Funke Medien Gruppe ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, Ντέτλεφ Σέλε.

Εάν η Γερμανία θεσπίσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας θα «εξέταζε επίσης εάν η έλλειψη εμβολιασμού οδηγεί σε περίοδο αποκλεισμού» των επιδομάτων ανεργίας.

Η εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι επί του παρόντος πάνω στο τραπέζι στο Βερολίνο.

Την περασμένη Τετάρτη, η γερμανική βουλή συζήτησε για πρώτη φορά το αμφιλεγόμενο θέμα και η σχετική ψηφοφορία προγραμματίζεται τον Μάρτιο.

Οι Σοσιαλδημοκράτες κάνουν εκστρατεία για την εισαγωγή των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ λέει ότι είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η πανδημία.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», τόνισε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Η κυβέρνηση αξιολογεί επί του παρόντος τις πιθανές επιπτώσεις των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην αγορά εργασίας.

Ο στόχος είναι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός και οι εταιρείες να μπορούν και πάλι να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους χωρίς απώλεια προσωπικού», δήλωσε η εκπρόσωπος για την υγεία του SPD, Heike Baehrens, στο Stuttgarter Nachrichten.

Πηγή: BusinessNews | Euractiv

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.