Η Γερμανία περιορίζει τις αντιμονοπωλιακές δραστηριότητες της Google

Η Γερμανία ανοίγει τον δρόμο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της Google.

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας την Τετάρτη χαρακτήρισε την Google ως εταιρεία «υψίστης σημασίας σε όλες τις αγορές», μια κίνηση που ανοίγει το δρόμο για τις αρχές να περιορίσουν κάθε δυνητικά αντιανταγωνιστική δραστηριότητα.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς βάσει αυτής της απόφασης η Bundeskartellamt (ρυθμιστική αρχή) μπορεί τώρα να αναλάβει δράση κατά συγκεκριμένων αντιανταγωνιστικών πρακτικών της Google», δήλωσε ο Άντρεας Μουντ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Αρχής Καρτέλ.

Η Google τον Νοέμβριο έχασε την έφεση που είχε ασκήσει κατά της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής απόφασης-ορόσημο ύψους 2,42 δισ. ευρώ που έκρινε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε καταχραστεί τη θέση του εις βάρος των μικρότερων ανταγωνιστών του στην υπηρεσία σύγκρισης αγορών.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις δικαστικές μάχες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Google αμφισβητεί επίσης άλλα δύο πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά.

Ο τεχνολογικός γίγαντας κατηγορήθηκε για κατάχρηση της κυριαρχίας της στο λειτουργικό σύστημα Android και φέρεται ότι ανάγκασε τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της έναντι των ανταγωνιστών.

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ για τον αποκλεισμό ανταγωνιστών στην αγορά διαδικτυακών διαφημίσεων.

Αναλυτικότερα, το Γενικό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε την Τετάρτη τη νομική προσφυγή της Google κατά της απόφασης της ΕΕ του 2017, σηματοδοτώντας μια μεγάλη νίκη για την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.