Γερμανία: Δείτε την απίστευτα επικίνδυνη δωρεά σε Ουκρανή

Newsroom

Γερμανία: Δείτε την απίστευτα επικίνδυνη δωρεά σε Ουκρανή

Ποιος το κάνει αυτό; Ένας άγνωστος έραψε ξυραφάκια σε ένα σκουφάκι και στη συνέχεια το δώρισε. Μια Ουκρανή γυναίκα κόπηκε – αλλά η αστυνομία απέκρυψε αρχικά το περιστατικό…

Ήθελε να βοηθήσει τους άλλους – και με τον τρόπο αυτό έπεσε θύμα μιας ύπουλης πράξης: Όπως μόλις έγινε γνωστό, μια εθελόντρια βοηθός τραυματίστηκε από ξυραφάκι που είχε ράψει άγνωστος σε δωρεά, ενώ τακτοποιούσε δωρεές ρούχων.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους στο “Κατάστημα με καρδιά” στον παλιό πυροσβεστικό σταθμό του Siegertsbrunn, όπου συγκεντρώνονταν και διανέμονταν μέχρι φέτος τον Μάιο δωρεές σε είδος για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τραυματίας είναι η ίδια Ουκρανή υπήκοος που είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου, η γυναίκα έκοψε ελαφρά το δάχτυλό της όταν έβαλε το χέρι της μέσα στο δωρηθέν σκουφάκι και άγγιξε τη λεπίδα του ξυραφιού.

“Δύο άλλες λεπίδες ήταν ραμμένες στο σκουφάκι από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, μη ορατές, έτσι ώστε να είναι δυνητικά ικανές να προκαλέσουν κοψίματα στο κεφάλι του ατόμου που θα το φορούσε”.

Η αστυνομία δεν βρίσκει ίχνη

Μετά το περιστατικό, οι σοκαρισμένοι εθελοντές εξετάζουν τις δωρεές ρούχων για άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Ευτυχώς, δεν βρέθηκε τίποτα.

Παρ’ όλα αυτά, οι εθελοντές καλούν την αστυνομία. Στη συνέχεια, η αστυνομία ξεκινά έρευνα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει κάποιον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δεν είναι γνωστό πότε ο άγνωστος δράστης έραψε τα ξυραφάκια, ούτε πώς και πότε ακριβώς κατέληξε το σκουφάκι στο “κατάστημα με την καρδιά”.

“Ελήφθησαν δείγματα DNA και αναλύθηκαν. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που προέκυψαν δεν μπορούσαν να αποδοθούν σε κάποιο πρόσωπο μέχρι στιγμής”, αναφέρει.

Δακτυλοσκοπικά ίχνη, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, δεν μπόρεσαν να εξασφαλιστούν.

Έτσι, το κίνητρο του δράστη είναι επίσης εντελώς ασαφές- μπορεί κανείς μόνο να υποθέσει αν ήθελε να βλάψει τους πρόσφυγες ή κάποιον από την ομάδα βοήθειας.

Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία υποθέτει ότι το έγκλημα είχε πολιτικά κίνητρα, γι’ αυτό και η υπόθεση ερευνάται.

Επομένως, είναι ακόμη πιο ακατανόητο το γεγονός ότι το αρχηγείο της αστυνομίας δεν ενημέρωσε το κοινό για το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης το παραδέχεται: “Σύμφωνα με την τρέχουσα αξιολόγηση, τα κριτήρια για τη δημοσιοποίηση πληρούνται στην περίπτωση αυτή.

Δυστυχώς, επί του παρόντος δεν μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε γιατί η υπόθεση δεν αναφέρθηκε τότε”.

Το γεγονός ότι το έγκλημα δεν έγινε γνωστό οφείλεται τελικά σε μια έρευνα του κόμματος της Αριστεράς στην Μπούντεσταγκ με θέμα “Έγκλημα με πολιτικά κίνητρα”, καθώς και στην επιμονή του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Sebastian Lipp από το Kempten.

Στην απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ερώτηση, το περιστατικό στο Siegertsbrunn αναφέρεται επίσης – στην κατηγορία “Δεν πρέπει να αναφερθεί”.

Ο Lipp, ο οποίος ασχολείται κυρίως με τις δραστηριότητες των ακροδεξιών ριζοσπαστών στη Βαυαρία, ερεύνησε στη συνέχεια το θέμα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο λογαριασμό του στο Twitter τον Ιούλιο.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης