Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση για τις πωλήσεις λιανικής

Απροσδόκητη αύξηση για το λιανεμπόριο στη Γερμανία τον Νοέμβριο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν σε ετήσιο υψηλό, παρά την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, τα οποία συγκράτησαν την κατανάλωση.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,6% σε πραγματικούς όρους σε σχέση με τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη του Reuters για μείωση κατά 0,5%.

Για το 2021, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,9% σε πραγματικούς όρους και κατά 3,1% σε ονομαστικούς όρους, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ παρά τους περιορισμούς για τις φυσικές επισκέψεις στα καταστήματα.

Με τη βιομηχανία να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης μικροτσίπ και άλλων εξαρτημάτων, θα είναι δύσκολο για τη μεταποίηση να καλύψει το συνολικό κενό παραγωγής που δημιουργείται από την ασθενέστερη κατανάλωση, εκτίμησε ο Alexander Krueger, αναλυτής της ιδιωτικής τράπεζας Hauck Aufhaeuser Lampe.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.