Γερμανία: Αστυνομικοί σκύλοι αποσύρθηκαν από τα καθήκοντά τους

Η γερμανική αστυνομία απέσυρε άριστα εκπαιδευμένους σκύλους από την πρώτη γραμμή όταν ένας νέος νόμος για τα δικαιώματα των ζώων απαγόρευσε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και τον έλεγχο σκύλων κατά τη σύλληψη εγκληματιών.

Μετά από νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, τα σκυλιά της αστυνομίας στη Γερμανία τέθηκαν σε αναγκαστική διακοπή.

Ο νόμος, ο οποίος θεσπίστηκε από την πρώην υπουργό Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, απαγορεύει τη χρήση τιμωρητικών ερεθισμάτων για την εκπαίδευση ή τον έλεγχο σκύλων.

Διαμάχη για το 2G plus στον τομέα της εστίασης στη Γερμανία

«Επί του παρόντος δεν είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε ένα τμήμα των σκύλων υπηρεσίας μας λόγω αλλαγών στον νόμο περί προστασίας των ζώων που διέπει τους σκύλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Τίλο Καμπλίτζ, στον Guardian.

Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 49 σκυλιά θα αποτραβηχθούν από τα καθήκοντά τους μέχρι να βρεθεί λύση.

Τα ζώα ήταν μέρος μιας ομάδας 130 σκύλων, το οποίο χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων εφόδων για ναρκωτικά, συλλήψεων και εντοπισμού αγνοουμένων.

Ο τομέας της διαμάχης είναι γύρω από τη χρήση από τους χειριστές σκύλων των λεγόμενων «περιλαίμιων τραβήγματος» (σ.σ. πνίχτες), τα οποία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ο πνίχτης χρησιμοποιείται για να περιορίσει για λίγο την αναπνοή του ζώου, σηματοδοτώντας το τέλος μιας επίθεσης και εμποδίζοντας τον σκύλο να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον επιτιθέμενο.

Ενώ η νέα νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση τιμωρητικών ερεθισμάτων αποσκοπούσε στη βελτίωση των ευρύτερων προτύπων ιδιοκτησίας σκύλων σε ολόκληρη τη Γερμανία, η αστυνομία και οι σκύλοι-φύλακες εξακολουθούν να υπόκεινται στους κανόνες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι φύλακες σκύλων είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν βόλτα τους σκύλους τους τακτικά και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Τα περιλαίμια και οι αλυσίδες, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, απαγορεύονται.

Ο Στέφαν Κελμ, αντιπρόεδρος του τμήματος του Βερολίνου της αστυνομικής ένωσης GdP, δήλωσε ότι είναι ανοικτοί στην εξεύρεση «καινοτόμων μεθόδων εκπαίδευσης, στις οποίες δεν είναι απαραίτητο να προκληθεί πόνος. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε κανέναν».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, διαφορετικά θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες για την εγχώρια ασφάλεια».

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.