Γερμανία: Δημοσκόπηση – κόλαφος για τον υπουργό Ρόμπερτ Χάμπεκ

Το 53% των θεωρεί ακατάλληλο υπουργό Οικονομίας – Μόλις το 31% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για το στέλεχος των Πρασίνων.

Ακατάλληλο για τη θέση του υπουργού Οικονομίας θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Η ενεργειακή κρίση και οι αμφιλεγόμενοι χειρισμοί κοστίζουν σημαντικά στο ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων που πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στην κορυφή της δημοτικότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ο υπουργός Οικονομίας κρίνεται ως «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για την αποστολή του από το 53% των ερωτηθέντων.

Το 31% ωστόσο εκφράζει την αντίθετη άποψη. Όπως αναδεικνύεται από την έρευνα, το 17% θα καταψήφιζε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μόνον το 6% την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι στον κ. Χάμπεκ έχει κοστίσει κυρίως η στάση του σχετικά με την παράταση λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, όταν έλεγε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην κριθεί απαραίτητη η παραμονή τους σε λειτουργία – για ιδεολογικούς λόγους.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Welt am Sonntag από κοινού με το περιοδικό Cicero, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ «έκανε τα πάντα προκειμένου να κρύψει από τους Γερμανούς την αλήθεια για τα πλεονεκτήματα από την λειτουργία των πυρηνικών σταθμών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης