Η Γερμανία διόρισε επίτροπο για υποθέσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Η Γερμανία γράφει ιστορία στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, διορίζοντας για πρώτη φορά επίτροπο για τις υποθέσεις της.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Γερμανία διόρισε τον Sven Lehmann ως Επίτροπο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την Αποδοχή της Σεξουαλικής Διαφορετικότητας και των Φύλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro News, ο Lehmann θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία πολιτικών που προάγουν τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα.

Στον νεοσύστατο ρόλο του «Ομοσπονδιακού Κυβερνητικού Επιτρόπου για την Αποδοχή της Σεξουαλικής Διαφορετικότητας και των Φύλων», ο Lehmann θα είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία με τα κυβερνητικά υπουργεία σε έργα πολιτικής που επηρεάζουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Λίγο μετά την αποδοχή του νέου του ρόλου, ο Lehmann δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τη σημασία της προστασίας της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

«Η προστασία των ανθρώπων λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας και της ταυτότητας φύλου πρέπει να είναι εγγυημένη με νόμο», είπε.

«Όλοι πρέπει να μπορούν να ζουν ελεύθερα, με ασφάλεια και με ίσα δικαιώματα».

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις εντός της χώρας έχουν επίσης εκφράσει ενθουσιασμό για τον νέο ρόλο και τη συμμετοχή του νέου επιτρόπου.

Σε μια άλλη δήλωση στο DW.com, η Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλόφιλων της Γερμανίας (LVSD) αναφέρθηκε στον πολιτικό ως την «κινητήρια δύναμη» για την έναρξη και λειτουργία των queer έργων, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

«Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να προσπαθήσει επειγόντως να διασφαλίσει ότι τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ περιλαμβάνονται ρητά στο πρόγραμμα εισδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Υπουργό Εξωτερικών Annalena Baerbock», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του LVSD, Henny Engels.

Ο νέος ρόλος έρχεται λίγους μήνες αφότου η Tessa Ganserer και η Nyke Slawik έγραψαν ιστορία ως οι πρώτες διεμφυλικές γυναίκες που κέρδισαν βουλευτικές έδρες στις εθνικές εκλογές της Γερμανίας.

«Είναι μια ιστορική νίκη για τους Πράσινους, αλλά και για ολόκληρη την queer κοινότητα», είπε η Ganserer στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Γερμανία γίνεται μια χώρα πιο αποδεκτή.

Πηγή: LIFO

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.